ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Volocopter: Τα ιπτάμενα ταξί που ετοιμάζεται να υποδεχτεί το αεροδρόμιο της Ρώμης (φώτο)

Volocopter: Τα ιπτάμενα ταξί που ετοιμάζεται να υποδεχτεί το αεροδρόμιο της Ρώμης (φώτο)

Από το 2024 οι ταξιδιώτες που θα φτάνουν στο αεροδρόμιο της Ρώμης θα έχουν την ευκαιρία να … πετάξουν κι από αυτό προς την πόλη χάρη στα εναέρια ταξί-drone της Volocopter.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η διοίκηση του Aεροδρομίου Φιουμιτσίνο έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με τη γερμανική start up, ώστε να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία των πρωτότυπων διθέσιων εναέριων ταξί-drone της εταιρείας.

Το όχημα της Volocopter προσγειώνεται και απογειώνεται κάθετα και θα χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να καλύψει μια διαδρομή προς την πόλη, που ένα όχημα χρειάζεται τουλάχιστον 45 λεπτά. Είναι δε, ηλεκτρικό, άρα φτηνότερο στη χρήση και φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Η εταιρεία, πριν από λίγες ημέρες, προχώρησε με επιτυχία και στην πρώτη της δοκιμαστική πτήση στο Αμβούργο.

Όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα του κόστους, σύμφωνα με τον CEO της Aeroporti di Roma, Μάρκο Τρονκόνε, το αρχικό κόστος υπολογίζεται περίπου στα 150 ευρώ, μια τιμή που εκτιμάται πως θα μειωθεί σημαντικά με την πλήρη και ευρεία εφαρμογή της υπηρεσίας.

Η Volocopter, που δημιουργήθηκε το 2011, ελπίζει να λάβει άδεια εμπορικής χρήσης των εναέριων ταξί της από την αρμόδια European Aviation Safety Agency (EASA) μέσα στην επόμενη τριετία, ώστε τα πρώτα οχήματα να μπουν σε υπηρεσία από το 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εξάλλου, η γερμανική start-up ενδιαφέρεται να φέρει την υπηρεσία και στο αεροδρόμιο του Παρισιού, ιδανικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, όπως επίσης στο αεροδρόμιο του Βερολίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.