ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Boeing δημιουργεί δορυφορικό στόλο παροχής Internet

Το ενδιαφέρον για το δορυφορικό Internet φαίνεται ότι είναι μεγάλο

Η Boeing δημιουργεί δορυφορικό στόλο παροχής Internet

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» στην αίτηση που είχε υποβάλει η Boeing σχετικά με τη δημιουργία ενός στόλου δορυφόρων που θα παρέχουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και ειδικότερα παροχή πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Ο αεροναυπηγικός γίγαντας θέλει όπως είναι ευνόητο να αποκτήσει μερίδιο αγοράς σε αυτή την δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά όπου προς το παρόν κοντράρονται οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Ο Ελον Μασκ μέσω της Space Χ και ο Τζεφ Μπέζος μέσω της Amazon έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν μεγάλους στόλους δορυφόρων παροχής ιντερνετικών υπηρεσιών ενώ στο παιχνίδι έχει μπει και η βρετανική εταιρεία OneWeb.

​​​​​​​Ο στόλος της Space X θα διαθέτει συνολικά περίπου δώδεκα χιλιάδες δορυφόρους με περίπου δύο χιλιάδες εξ αυτών να έχουν ήδη εκτοξευτεί. Ο στόλος της Amazon θα αποτελείται από περίπου 3,5 χιλιάδων δορυφόρους και έχουν ήδη εκτοξευτεί μερικές εκατοντάδες. Ο στόλος της OneWeb ακολουθεί διαφορετική «αρχιτεκτονική» και θα είναι μικρότερος αποτελούμενος από μερικές εκατοντάδες.

Ο στόλος της Boeing θα είναι ο μικρότερος από όσους έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα αφού σε πρώτη τουλάχιστον φάση θα αποτελείται από 147 δορυφόρους.

​​​​​​​Οι 132 εξ αυτών θα τεθούν σε τροχιά 965 χλμ. πάνω από την Γη ενώ οι υπόλοιποι θα βρίσκονται σε αποστάσεις από 27.000 – 43.000 χλμ. πάνω από τον πλανήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​​​​​​​Το ενδιαφέρον για το δορυφορικό Internet φαίνεται ότι είναι μεγάλο αφού η Space X έχει ήδη αποκτήσει 100 χιλιάδες συνδρομητές σε 16 χώρες πριν καν ξεκινήσει να λειτουργεί η υπηρεσία και χωρίς να έχει εκτοξευτεί το σύνολο των δορυφόρων του στόλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.