Προσοχή: Απάτη τελικά το viral trend με τα κατοικίδια και τα δέντρα στο Instagram (φώτο)

To trend ξέφυγε από τον έλεγχο και έτσι έγιναν συνολικά πάνω από 4 εκατομμύρια σχετικές δημοσιεύσεις

Προσοχή: Απάτη τελικά το viral trend με τα κατοικίδια και τα δέντρα στο Instagram (φώτο)

Τα τελευταία 24ωρα έχει γίνει viral ένα νέο trend στο Instagram με χιλιάδες φωτογραφίες κατοικίδιων να κατακλύζουν τα stories ώστε με κάθε φωτογραφία να φυτευτεί και ένα δέντρο στον πλανήτη, το οποίο όμως θα πρέπει να τονισθεί πως τελικά είναι απάτη!

Συγκεκριμένα, το Instagram παρέχει τη δυνατότητα του «Add Yours», που αποτελεί ένα νέο αυτοκόλλητο στα ημερήσια stories της εφαρμογής για την αλληλεπίδραση των χρηστών.

Το κείμενο στο αυτοκόλλητο έγραφε ότι «θα φυτέψουμε ένα δέντρο για κάθε φωτογραφία κατοικίδιου» και αμέσως έγινε viral.

https://twitter.com/RossalynWarren/status/1457762071077130242

Ουσιαστικά, το trend ξέφυγε από τον έλεγχο και έτσι έγιναν συνολικά πάνω από 4 εκατομμύρια σχετικές δημοσιεύσεις, με πολλούς χρήστες να ρωτάνε «ποιος θα φυτέψει τόσα δέντρα», αφού κανείς δεν μπορούσε να βρει ποιος το ξεκίνησε.

https://twitter.com/westcoastwinter/status/1457778743175368705

​​​​​​​Ο λογαριασμός Plant A Tree Co. ανέλαβε την ευθύνη, εξηγώντας σε μια δημοσίευσή του, ότι έκανε το αρχικό post αλλά τελικά το διέγραψε μετά από 10 λεπτά καθώς δεν μπορεί να αναλάβει αυτό το τεράστιο εγχείρημα λόγω έλλειψης πόρων.

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που οι ενέργειες του οργανισμού Plant A Tree αμφισβητούνται ως προς την αυθεντικότητά τους και την πραγματοποίηση του σκοπού που πρεσβεύουν.

Δημοσιεύματα από το 2019 και το 2020 αποκαλύπτουν ότι μάλλον πρόκειται για απάτη, καθώς η λειτουργία του οργανισμού είναι αρκετά σκιώδης. Η ιστοσελίδα Fake Website Buster, που ξεσκεπάζει τέτοιου τύπου απάτες, χαρακτηρίζει τον οργανισμό Plant A Tree ως «πιθανή απάτη» διότι δεν αναφέρονται πουθενά ούτε ονόματα των διοικούντων ούτε πού βρίσκονται τα γραφεία του ενώ δεν έχουν δημοσιευτεί ποτέ αποδείξεις ότι οι τα χρήματα που τους δίνονται, πηγαίνουν όντως στις δωρεές πως θα κάνουν.

Σε παλαιότερες δημοσιεύσεις τους, έχουν ζητήσει τον… οβολό των χρηστών του Instagram για να δοθεί βοήθεια στους πληγέντες των μεγάλων πυρκαγιών του 2020 στην Αυστραλία, κάνοντας αναδημοσίευση της αρχικής φωτογραφίας στο Instagram.

Σε μια άλλη δημοσίευση, έγραφαν ότι μόνο με μια αναδημοσίευση σε story, θα φυτευτούν 100 δέντρα. Η αρχική φωτογραφία έχει πλέον διαγραφεί, χωρίς καμία εξήγηση.

Οι υποψίες για τη δράση του οργανισμού φούντωσαν όταν ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram, στην οποία αναφερόταν ότι «με ένα like θα δοθούν 10 cents στο κίνημα Black Lives Matter». Σε αυτές τις υποψίες, ήρθε να προστεθεί και το γεγονός, ότι στην ιστοσελίδα του οργανισμού πωλούνται δωρεάν κοσμήματα, για τα οποία ο ενδιαφερόμενος αγοραστής πληρώνει μόνο το κόστος των μεταφορικών και με κάθε αγορά, θα φυτεύεται και ένα δέντρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια, αρκετοί είναι οι χρήστες του Twitter που δεν δίνουν τόση σημασία στο αν ο οργανισμός Plant A Tree είναι απάτη αλλά προτρέπουν όσους θέλουν όντως να προστατέψουν το περιβάλλον φυτεύοντας δέντρα, να το κάνουν με τη βοήθεια τοπικών οργανισμών και όχι μιας αόριστης δημοσίευσης στα social media.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.