ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: «Μπλόκο» στην αγορά iPhone λόγω κατάρρευσης της λίρας

Τουρκία: «Μπλόκο» στην αγορά iPhone λόγω κατάρρευσης της λίρας

Δεν είναι διαθέσιμα τα προϊόντα της Apple στην Τουρκία, όπως φαίνεται από τα μηνύματα που έλαβαν σήμερα Τετάρτη (24.11.2021) οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές iPhone και άλλων ηλεκτρονικών προϊόντων της εταιρείας, τα οποία έκαναν λόγο για «μη διαθέσιμα προϊόντα».

Η μη διαθεσιμότητα των iPhone και των λοιπών προϊόντων της Apple στην Τουρκία είναι απόρροια της ιστορικής «βουτιάς» της λίρας κατά 15% χθες, η οποία έχει χάσει το 43% της αξίας της φέτος και πάνω από το 22% από την αρχή της περασμένης εβδομάδας.

Η Apple δεν επέτρεπε να πωληθούν τα περισσότερα προϊόντα της, εμφανίζοντας το μήνυμα «Μη διαθέσιμο αυτή τη στιγμή», σύμφωνα με έρευνα του Reuters. Οι τοπικές τιμές τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών ήταν περίπου κατά 10% χαμηλότερες από τις αμερικανικές τιμές.

Στέλεχος πωλήσεων στο κατάστημα της εταιρείας στην Κωνσταντινούπολη χαρακτήρισε ως «σουρεαλιστικό με την οικονομία και την όλη κατάσταση», το γεγονός ότι οι Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν τόσο ακριβά προϊόντα εν μέσω τόσο έντονων οικονομικών δυσκολιών, αλλά θεωρεί πως ο κόσμος σκέπτεται τα ηλεκτρονικά ως επένδυση όσο και ως κάτι χρήσιμο.

«Είναι αρκετά σουρεαλιστικό, αλλά ο κόσμος θεωρεί ότι πρόκειται για ένα απόθεμα με αξία και σπεύδει στα καταστήματα. Γνωρίζει ότι θα μπορεί να το πουλήσει ένα χρόνο αργότερα σε υψηλότερη τιμή από αυτή που πλήρωσε», δήλωσε το στέλεχος πωλήσεων που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι πελάτες στρέφονται σε γνωστές μάρκες εισαγωγής, κυρίως ηλεκτρονικά και καλλυντικά, δήλωσε στέλεχος τουρκικής εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κατάρρευση της λίρας συμπίπτει με τις πωλήσεις της Black Friday και την έναρξη της περιόδου εκπτώσεων της νέας χρονιάς, δημιουργώντας φόβους ότι κάποια καταναλωτικά προϊόντα δεν θα είναι διαθέσιμα ή θα υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις τιμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.