ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

“Έξυπνο” ρολόι της Samsung τον Σεπτέμβριο

“Έξυπνο” ρολόι της Samsung τον Σεπτέμβριο

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η Samsung θα παρουσιάσει το Galaxy Gear, μια συσκευή Android που φοριέται στον καρπό σαν ρολόι και προσφέρει λειτουργίες κινητού τηλεφώνου και πλοήγησης στο Διαδίκτυο, αναφέρει την Κυριακή το δίκτυο Bloomberg.

Επικαλούμενο δύο πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, το αμερικανικό δίκτυο μεταδίδει ότι το Galaxy Gear θα παρουσιαστεί στις 4 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης IFA στο Βερολίνο.

Το έξυπνο ρολόι προγραμματίζεται να φτάσει στα καταστήματα εντός του έτους ως απάντηση σε μια αντίστοιχη συσκευή που λέγεται ότι αναπτύσσει η Apple.

Με την αγορά έξυπνων κινητών (smartphone) να παρουσιάζει σημάδια κορεσμού, πολλές εταιρείες ελπίζουν ότι τα έξυπνα κινητά (smartwatch) και γενικά οι φορετές συσκευές θα προσφέρουν νέα κερδοφορία στο προσεχές μέλλον. Επιπλέον, τα έξυπνα κινητά που επικοινωνούν μόνο με τα έξυπνα ρολόγια του ίδιου κατασκευαστή θα ανάγκαζαν πολλούς χρήστες να μείνουν πιστοί σε μία πλατφόρμα.

Εξάλλου, οι πωλήσεις ρολογιών χειρός εκτιμάται ότι θα φτάσουν φέτος τα 60 δισ. δολάρια, επισημαίνει το Bloomberg. Όπως φαίνεται πάντως το Galaxy Gear δεν θα διαθέτει εύκαμπτη οθόνη, ωστόσο η Samsung συνεχίζει τις προσπάθειες για την τελειοποίηση αυτής της τεχνολογίας.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, οι πηγές του Bloomberg ανέφεραν ότι η Apple έχει δημιουργήσει μια ομάδα 100 σχεδιαστών για την ανάπτυξη μιας συσκευής καρπού. Η εταιρεία φέρεται μάλιστα να σχεδιάζει να λανσάρει το smartwatch εντός του έτους.

H Sony έχει ήδη παρουσιάσει το αδιάβροχο Smartwatch 2 ενώ έξυπνα ρολόγια λέγεται ότι αναπτύσσουν και η Microsoft και η Google. Η νοτιοκορεατική Samsung έγινε πέρυσι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone με μερίδιο 33% στην παγκόσμια αγορά, ενώ η Apple έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας, δείνουν να στοιχεία της Strategy Analytics.

[Πηγή tech.in.gr]

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.