Υποχρεωτικά τα “μαύρα κουτιά” και στα αυτοκίνητα

Υποχρεωτικά τα “μαύρα κουτιά” και στα αυτοκίνητα

Μέχρι πρόσφατα γνωρίζαμε για τα «μαύρα κουτιά» των αεροπλάνων, τις ειδικές συσκευές που συγκεντρώνουν δεδομένα, όπως ταχύτητα, συνομιλίες, ύψος, κατά τη διάρκεια της πτήσης. Πλέον, τα κουτιά αυτά θα είναι υποχρεωτικά και στα οχήματα κάτω των 3,5 τόνων.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014, όλα τα επαγγελματικά οχήματα κάτω των 3,5 τόνων που πωλούνται στις ΗΠΑ, θα πρέπει να φέρουν στον εξοπλισμό τους το «μαύρο κουτί». Η απόφαση πάρθηκε από τον οργανισμό ασφάλειας αυτοκινητοδρόμων (NHTSA), ο οποίος και το είχε προτείνει εδώ και έξι χρόνια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το 96% των οχημάτων που θα πάρουν άδεια κυκλοφορίας τον επόμενο χρόνο θα εφοδιάζονται με το συγκεκριμένο σύστημα και από το 2014, θα είναι υποχρεωτικό από το νόμο.

Στόχος, είναι οι αρμόδιες Αρχές να μπορούν να καταλαβαίνουν άμεσα πως προκλήθηκε ένα ατύχημα, συγκεντρώνοντας τα δεδομένα από το όχημα που ενεπλάκη, όπως την ταχύτητα, ποιες κινήσεις έκανε ο οδηγός – αν πάτησε γκάζι ή φρένο ή έστριψε το τιμόνι – και αν φορούσε ζώνη ασφαλείας.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι το μέτρο εξετάζεται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει σαφώς πιο αυστηρά κριτήρια από οποιαδήποτε άλλη Ήπειρο ή χώρα παγκοσμίως, σε κάθε τομέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.