ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κάθειρξη 10 ετών στον χάκερ που “έσπασε” emails σταρ του Χόλιγουντ!

Κάθειρξη 10 ετών στον χάκερ που “έσπασε” emails σταρ του Χόλιγουντ!

Ο αμερικανός χάκερ ο οποίος ανέρτησε γυμνές φωτογραφίες της Σκάρλετ Γιόχανσον στον ίνερνετ και εισχώρησε στα email κι άλλων σταρ του Χόλιγουντ, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη από αμερικανό δικαστή.

Από τον Κρίστοφερ Τσάνεϊ, τον εν λόγω χάκερ, ζητείται επίσης η καταβολή αποζημίωσης ύψους 76.000 δολλαρίων στις Σκάρλετ Tζοχάνσον, Κριστίνα Αγκιλέρα και Ρενέ Ολσταντ, οι οποίες περιλαμβάνονται στις δεκάδες πρόσωπα των οποίων παραβιάσθηκαν οι διευθύνσεις.

Ο χάκερ απέκτησε πρόσβαση στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 50 ατόμων, μέσω παράνομων τηλεφωνικών παρακολουθήσεων. Πρόκειται για πληροφορίες «πολύ προσωπικού χαρακτήρα» σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για την πρόσβαση σε δεκάδες προσωπικές φωτογραφίες, τις οποίες στην συνέχεια ανάρτησε στο Ιντερνετ, όπου όλος ο κόσμος μπορούσε να τις δει.

Αυτή η υπόθεση υπενθυμίζει ότι η εγκληματικότητα στο Ιντερνετ είναι μία πραγματική απειλή για όλους τους Αμερικανούς. «Ολοι πρέπει να προσέχουν τις προσωπικές πληροφορίες που διοχετεύονται στο Ιντερνετ», πρόσθεσε η κατηγορούσα αρχή.

Ο Κρίστοφερ Τσάνεϊ συνελήφθη τον Οκτώβριο 2011 απο το FBI έπειτα από έρευνα 11 μηνών. Είχε παραβιάσει τα προσωπικά δεδομένα περισότερων των 50 ηθοποιών και τραγουδιστριών, όπως η Μίλα Κούνις, η Κριστίνα Αγκιλέρα και η Σκάρλετ Γιόχανσον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.