ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η ΙΒΜ σχεδιάζει κινητά με… ανθρώπινες αισθήσεις!

Η ΙΒΜ σχεδιάζει κινητά με… ανθρώπινες αισθήσεις!

Φανταστείτε το κινητό σας να βλέπει ό,τι δεν μπορείτε να δείτε, να μυρίσει ό,τι δεν μπορεί να αισθανθεί η μύτη σας και να ακούσει ήχους που είναι αδύνατο να «πιάσουν» τα αυτιά σας.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα της αμερικανικής εταιρείας τεχνολογίας και λογισμικού IBM, σε μια πεντετία από σήμερα, δηλαδή έως το 2017, τα κινητά τηλέφωνα θα έχουν υποκαταστήσει τις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις.

Θα μπορούν να βλέπουν, να γεύονται, να μυρίζουν, να ακούν, ακόμη και να «χαρτογραφούν» επιφάνειες και αντικείμενα, υποκαθιστώντας την ανθρώπινη αφή.

Όπως δημοσιεύει η διαδικτυακή πύλη cnet.com, εδώ και αρκετά χρόνια, η ερευνητική ομάδα της IBM, στο τέλος κάθε έτους, προχωρά σε μια πρόβλεψη για πέντε τεχνολογικά επιτεύγματα και εξελίξεις που αναμένει να συμβούν μέσα στην επόμενη πενταετία. Η έκθεση φέρει τον τίτλο «5 σε 5».

Κατά το παρελθόν, η ομάδα της IBM είχε, μεταξύ άλλων, προβλέψει την κυκλοφορία συσκευών κινητής τηλεφωνίας με ενσωματωμένες φωνητικές εντολές, καθώς επίσης και μεταφραστή φωνής σε ζωντανό χρόνο.

Μόνο το μέλλον θα δείξει εάν τελικώς οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν και μάλιστα εντός της επόμενης πενταετίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.