ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

iPhone XR: Τι σημαίνει το «R»;

iPhone XR: Τι σημαίνει το «R»;

Μάλλον δεν είστε ο μοναδικός που δυσκολεύεται να καταλάβει την φιλοσοφία πίσω από την ονομασία των iPhone! Ίσως ακόμα και η ίδια η εταιρία να μην μπορεί να προσδιορίσει τον ακριβή λόγο που τα κινητά της παίρνουν τα ονόματα που παίρνουν.

Η Apple επιλέγει συνήθως να μην σχολιάζει τι σημαίνουν τα γράμματα στα ονόματα των iPhone, εκτός από το «S» στο «3GS», το οποίο η εταιρεία είχε δηλώσει ότι σημαίνει “ταχύτητα” – αλλά αυτό ήταν το 2009 όταν ανακοινώθηκε το iPhone 3GS. Από τότε, οι τίτλοι «S» στα iPhone έχει ειπωθεί, ότι υποδηλώνουν αναβαθμίσεις επιδόσεων σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, αντί για αλλαγή σχεδιασμού. Και όπως σημείωσε ο blogger John Gruber, το «C» στο «5C» υπονοείται ευρέως ότι σημαίνει “χρώμα”, αν και η Apple ποτέ δεν το επιβεβαίωσε επίσημα.

Σε ένα νέo blog στον ιστοτόπο του Daring Fireball, ο Gruber υποστήριξε ότι ακόμη και η Apple ίσως δεν ξέρει ακριβώς τι σημαίνει το “R” στο iPhone XR – και νομίζει ότι απλά επέλεξε το όνομα με βάση αυτό που ακούγεται και φαίνεται καλύτερα:

“Δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν λόγο του τι ακριβώς σημαίνει το R στο iPhone XR. Νομίζω ότι η Apple απλά σκέφτηκε ότι το” iPhone XR “φαίνεται cool ονομασία και επειδή το R αμέσως προηγείται του S στο αλφάβητο, υποδηλώνει σίγουρα τη θέση του XR στη σειρά προϊόντων.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σε σχέση με τα ονόματα των νέων iPhone στο Business Insider όταν ρωτήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά: “Δεν μας αρέσει να μιλάμε για το τι σημαίνουν τα γράμματα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.