ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ένας υπολογιστής Apple-1 του 1976 έπιασε 375.000 δολάρια σε δημοπρασία

Ένας υπολογιστής Apple-1 του 1976 έπιασε 375.000 δολάρια σε δημοπρασία

Ένας υπολογιστής Apple-1 (το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε η εταιρεία το 1976) πουλήθηκε αντί 375.000 δολαρίων σε δημοπρασία στη Βοστώνη των ΗΠΑ.

Το μηχάνημα είχε σχεδιαστεί από τον Στιβ Βόζνιακ, γνωστό και ως Βοζ, τον συνιδρυτή της Apple, ο οποίος σχετικά γρήγορα τα είχε «τσουγκρίσει» με τον Στιβ Τζομπς και είχε αποχωρήσει από την εταιρεία.

Ο υπολογιστής της δημοπρασίας -η τιμή του οποίου το 1976 ήταν 666,66 δολάρια- δουλεύει ακόμη και είναι ένα από τους λίγους λειτουργικούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το BBC. Ο αγοραστής είναι ένας ανώνυμος επιχειρηματίας, ο οποίος υπέβαλε την προσφορά του ηλεκτρονικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτιμάται ότι οι Τζομπς και Βόζνιακ είχαν πουλήσει περίπου 200 Apple-1 σε σχεδόν ένα χρόνο, χάρη στη συμφωνία που είχαν κάνει με ένα τοπικό κατάστημα στο Πάλο ‘Αλτο της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με μια ανεπίσημη καταμέτρηση (όχι της Apple) έχουν απομείνει 79 από αυτά τα ιστορικά μηχανήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.