ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Στο νέο Assassin’s Creed ακούγεται η πιο «διάσημη» ελληνική λέξη

Στο νέο Assassin’s Creed ακούγεται η πιο «διάσημη» ελληνική λέξη

Στις 5 Οκτωβρίου κυκλοφορεί το Assassin’s Creed Odyssey, το πολυαναμενόμενο video game που εκτυλίσσεται στην αρχαία Ελλάδα, και ήδη τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μας έχουν δώσει μια ιδέα για τι θα δούμε στο νέο δημιούργημα της Ubisoft.

Έχουμε δει, για παράδειγμα, το βίντεο-ξενάγηση στην αρχαία Αθήνα, που παρουσιάζει με εκπληκτική λεπτομέρεια σκηνές από την καθημερινή ζωή το 431 προ Χριστού, τη χρονιά δηλαδή που ξεκίνησε ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, εν μέσω του οποίου ξεδιπλώνεται η πλοκή του παιχνιδιού.

Όμως ένα άλλο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα έχει το δικό του ενδιαφέρον.

Πρόκειται για τη σκηνή στην οποία οι δύο πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, τα αδέλφια Κασσάνδρα και Δείμος (Αλέξιος), έρχονται σε σύγκρουση. Ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνει ο παίκτης, η σκηνή μπορεί να καταλήξει είτε με τον Δείμο να ρίχνει στο έδαφος την Κασσάνδρα με μία γροθιά, είτε την Κασσάνδρα να αποδέχεται την πρόκλησή του, και τον Δείμο να αποχωρεί.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η τελευταία λέξη που ακούγεται στη σκηνή είναι αυτή που αναφωνεί η Κασσάνδρα όταν ο Δείμος έχει πια φύγει από το πλάνο. Η λέξη αυτή είναι η πιο γνωστή διεθνώς ελληνική λέξη, αν και αμφιβάλλουμε αν την έλεγαν και στην αρχαία Ελλάδα – ξέρετε ποια είναι…

Δείτε ολόκληρη τη σκηνή, ή μόνο το φινάλε της σκηνής από το 8:53 και μετά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.