ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσική εταιρεία σχεδιάζει την παραγωγή σφαίρας που θα φτάνει σε ταχύτητα τα 6 mach!

Ρωσική εταιρεία σχεδιάζει την παραγωγή σφαίρας που θα φτάνει σε ταχύτητα τα 6 mach!

Ρωσική εταιρεία σχεδιάζει την παραγωγή πυρομαχικών με υπερυπερχητική ταχύτητα, δηλαδή πάνω από τα 5 mach!

Μια ταχύτητα θεωρείται υπερυπερηχητική όταν ξεπερνά τα 5.626 πόδια το δευτ. περίπου 5 mach, ενώ οι περισσότερες σφαίρες αναπτύσσουν ταχύτητα περί τα 2.600 πόδια το δευτ. δηλαδή περί τα 2,33 mach.

Μια ρωσική εταιρεία Lobaev Arms ανακοίνωσε πως σκοπεύει να δημιουργήσει το υπερυπερηχητικό πυρομαχικό τα οποίο θα πλησιάζει τα 2.000 μέτρα/δευτ. ή περίπου 6 mach!

Όπως δήλωσε στο RIA Novosti ο ιδρυτής της εταιρείας Vladislav Lobaev δήλωσε πως το πυρομαχικό αυτό θα έχει μεγαλύτερη εμβέλεια ενώ θα διατηρεί πιο «επίπεδη» τροχιά αντί της καμπύλης των συμβατικών βλημάτων ενώ δήλωσε πως το μυστικό της σφαίρας αυτής είναι ότι δε θα χρησιμοποιεί κλασικό προωθητικό αλλά ένα νέο χημικό και σύνθεσης που δεν μπορεί να αποκαλύψει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.