Εγκαινιάστηκε στην Κίνα η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας του πλανήτη

Εγκαινιάστηκε στην Κίνα η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή ταχείας κυκλοφορίας του πλανήτη

Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική γραμμή του πλανήτη για τρένα υψηλής ταχύτητας εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου στην Κίνα με το πρώτο τρένο να αναχωρεί από το Πεκίνο για την πόλη Γκουανσχού στα νότια της χώρας λίγο μετά τις 09.00 τοπική ώρα.

Με συνολικό μήκος 2.298 χιλιόμετρα και με ταχύτητες που αγγίζουν τα 300 χιλιόμετρα την ώρα, οι υπερταχείες θα καλύπτουν την τεράστια αυτή απόσταση μόλις σε εννέα ώρες, καταρρίπτοντας για ένδεκα ολόκληρες ώρες το προηγούμενο ρεκόρ.

Περίπου 150 τρένα υψηλής ταχύτητας αναμένεται να εξυπηρετούν τους επιβάτες κάθε μέρα όπως ανέφερε το δίκτυο Xinhua που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Τα τρένα αναμένεται σταδιακά να κάνουν στάση και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Γουάν και το Τσανγκσά καθώς οι κινεζικές αρχές σκοπεύουν να επενδύσουν σε ένα τεράστιο δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητες μέχρι το 2020.

Με την νέα αυτή γραμμή η συνολική απόσταση που καλύπτουν τα τρένα υψηλής ταχύτητας στην Κίνα φθάνει τα 9.300 χιλιόμετρα περίπου τη μισή απόσταση που προβλέπουν οι στόχοι της κινεζικής κυβέρνησης για το 2015.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.