ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ξεχάστε τις πρίζες και τα powerbanks: Σύντομα θα φορτίζετε το κινητό σας με την κίνηση του σώματος

Ξεχάστε τις πρίζες και τα powerbanks: Σύντομα θα φορτίζετε το κινητό σας με την κίνηση του σώματος

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν μία νέα νανογεννήτρια που μπορεί να συλλέξει ενέργεια από τις κινήσεις του ανθρώπου και να τροφοδοτεί συνεχώς φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στην China Science Daily.

Οι φορητές ηλεκτρονικές συσκευές απαιτούν συχνή φόρτιση ή αντικατάσταση των μπαταριών. Ο τρόπος παροχής βιώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας φιλικής προς το περιβάλλον σε αυτές τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές αποτελεί ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί. Ταυτόχρονα, η ευελιξία, η άνεση και η δυνατότητα πλύσης των φορητών συσκευών παροχής ενέργειας είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Τζενγκτσόου δημιούργησαν μία φορητή νανογεννήτρια που μπορεί να πλυθεί από υδρόφοβο υλικό μικροϊνών. Είναι υφαντή, φοριέται με όλα τα ρούχα και μπορεί να μετατρέψει τη μηχανική ενέργεια που παράγεται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες σε ηλεκτρική ενέργεια. Η νανογεννήτρια αυτή δίνει την ευκαιρία να δημιουργηθούν αυτοτροφοδοτούμενες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.