Έφτιαξαν το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο – Ανατίναξαν το εργαστήριο στο τέλος!(φώτο-βίντεο)

Έφτιαξαν το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο – Ανατίναξαν το εργαστήριο στο τέλος!(φώτο-βίντεο)

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τόκιο έθεσαν νέο ρεκόρ όταν έφτιαξαν το ισχυρότερο ελεγχόμενο μαγνητικό πεδίο εσωτερικού χώρου όλων των εποχών.

Μόνο που τελικά το πείραμα κατέληξε να τα τινάξει όλα στην αέρα, αν και η Ιστορία είχε ήδη γραφτεί.

Η ομάδα περίμενε να αποδώσει μαγνητικό πεδίο κλειστού χώρου στα 700 τέσλα, οι τιμές που πήραν ωστόσο άγγιξαν τα 1.200 τέσλα. Κάπου 50 εκατ. φορές ισχυρότερες δηλαδή από το μαγνητικό πεδίο της ίδιας της Γης. Ένα μαγνητάκι για το ψυγείο έχει πεδίο στα 0,01 τέσλα, για να το δούμε στην προοπτική του.

Δεν ήταν γενικότερα το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο που φτιάξαμε ποτέ, εδώ η τιμή ανήκει σε ρωσική ομάδα επιστημόνων που το 2001 κατέληξε σε τιμές της τάξης των 2.800 τέσλα. Μόνο που αυτό δεν μπορούσε να ελεγχθεί (κατέστρεψε επίσης τον εξοπλισμό τους) και έλαβε χώρα σε ανοιχτό χώρο με τη βοήθεια εκρηκτικών υλών.

Όσο δημοσίευαν όμως τα αποτελέσματά τους στην επιθεώρηση «Review of Scientific Instruments», οι ιάπωνες ερευνητές είχαν στο μυαλό τους τι είχε γίνει λίγο πρωτύτερα στο εργαστήριο…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.