ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Παππάς στο Athens Games Festival: Ο κλάδος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μπορεί να περιορίσει το «brain drain»

Ν.Παππάς στο Athens Games Festival: Ο κλάδος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών μπορεί να περιορίσει το «brain drain»

Το Athens Games Festival (AGF), επέστρεψε αυτό το Σαββατοκύριακο στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi, αισθητά αναβαθμισμένο και με περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι, αναδεικνύοντας τη δυναμική του ελληνικού ψηφιακού παιχνιδιού και φέρνοντας σε επαφή δημιουργούς και λάτρεις του βιντεοπαιχνιδιού με τις τάσεις και τους πρωτοπόρους της παγκόσμιας αγοράς.

Με περίπου 80 συμμετοχές μεγάλων εταιρειών, αλλά και μικρών ανεξάρτητων δημιουργών ψηφιακών παιχνιδιών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών το δεύτερο AGF έκλεισε τις πύλες με τους δημιουργούς και τους φανατικούς των βιντεοπαιχνιδιών να δίνουν ραντεβού για του χρόνου καθώς πλέον το φεστιβάλ έγινε θεσμός.

Το Athens Games Festival 18 με την ανανεωμένη του εικόνα και με στοιχεία εμπνευσμένα από τον κόσμο της φαντασίας και συγκεκριμένα από τα Dungeons (μπουντρούμια), άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους εκθέτες που συμμετείχαν, καθώς όλοι αναγνώρισαν την άρτια διοργάνωση που είχε αλλά και το υψηλό επίπεδο των masterclasses που έλαβαν χώρα από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στους λαβυρίνθους και να συναντήσουν τον «οικοδεσπότη» του φεστιβάλ, τον αρχαιοελληνικό «Μινώταυρο-Αστέριον».

Εκπαιδευτικά ψηφιακά παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας (VR), επιτραπέζια παιχνίδια, ομιλίες από εκπροσώπους μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού (Amazon, Supercell, Google, Κickstarter), αλλά και από Έλληνες επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και ερευνητές παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες του AGF το διήμερο αυτό

Σε δηλώσεις του αναφορικά με το Φεστιβάλ ο κ. Παππάς τόνισε:

«Η οπτικοακουστική βιομηχανία στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται και νομίζω ότι ο κόσμος των βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να αποτελέσει ένα κλάδο, ο οποίος θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάσχεση αυτού που λέμε brain drain, διότι αν περπατήσετε μέσα στον χώρο θα δείτε ότι οι άνθρωποι που αναπτύσσουν τα παιχνίδια είναι πολύ νέοι στην ηλικία.

Αλλά ο κλάδος μπορεί να κάνει και κάτι άλλο: μπορεί να αλλάξει ραγδαία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Υπάρχουν καταπληκτικές ιδέες για την αρχαία Ελλάδα, την αρχαία ελληνική μυθολογία και μέσα από τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών η παγκόσμια κοινότητα των Gamers μπορεί να έρθει σε επαφή με το τι σημαίνει για την ανθρωπότητα η Ελλάδα και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.