ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πόσο χρόνο περνάς στο Instagram; – Μάθε τώρα με στοιχεία

Πόσο χρόνο περνάς στο Instagram; – Μάθε τώρα με στοιχεία

Ο καθένας ξέρει πάνω κάτω πόσο χρόνο απ’ την ημέρα του αφιερώνει στην αγαπημένη εφαρμογή, αλλά και πόσο χρόνο λιγότερο θα ήθελε να περνάει σ’ αυτό και πόσο περισσότερο σε κάτι άλλο, λίγο πιο πραγματικό.

Για να εξηγήσουμε, όμως, το νέο χαρακτηριστικό του Instagram, θα πρέπει να θυμηθούμε όταν τον Αύγουστο, τόσο το Facebook όσο και το Instagram είχαν ανακοινώσει ότι θα λανσάρουν πίνακες δραστηριότητας που θα δείχνουν τον χρόνο που αφιερώνουν οι χρήστες στις εφαρμογές.

Και το Instagram λίγους μήνες αργότερα το κάνει πράξη και παρουσιάζει το δικό της “Your Activity” χαρακτηριστικό. Τι κάνει αυτή η λειτουργία; Σου δίνει τη δυνατότητα να ορίσεις τον χρόνο που θέλεις να περνάς καθημερινά στην εφαρμογή, αλλά και την επιλογή να απενεργοποιήσεις προσωρινά τις ειδοποιήσεις.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό το βρίσκουμε στις Ρυθμίσεις πάνω δεξιά στο προφίλ του προσωπικού μας Instagram λογαριασμού και από εκεί στην επιλογή “Your Activity”.

Σημειώνεται ότι πρώτα είδαμε ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό στο iOS 12 που λάνσαρε τον Σεπτέμβριο η Apple και δεν άργησε λίγο αργότερα να υιοθετήσει και η Google για το Android 9.0. Φαίνεται ότι όλοι οι μεγάλοι κολοσσοί της τεχνολογίας έχουν καταλάβει ότι πρέπει να βοηθήσουν τους χρήστες να χρησιμοποιούν πιο συνειδητά τις εφαρμογές, καθώς έρευνες επανειλημμένες φορές έχουν αποδείξει ότι τα social media επηρεάζουν την ψυχική υγεία, προκαλώντας πολλές φορές και κατάθλιψη.

Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό από το Instagram αποσκοπεί στο να υπενθυμίσει στους χρήστες ότι τα social media μπορεί να είναι επιβλαβή για την ψυχική υγεία, όταν χρησιμοποιούνται σε υπερβολικό βαθμό, δηλαδή όταν το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν έχεις λίγο ελεύθερο χρόνο είναι να «χαζέψεις» στο Instagram ή το Facebook αντί να επικοινωνήσεις με κάποιον που έχεις δίπλα σου!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ελπίζουμε σύντομα το ίδιο χαρακτηριστικό να το δούμε και στο Facebook!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.