ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Google υιοθετεί την ιδέα του Big Brother και «τρυπώνει» στην κρεβατοκάμαρα σου

Η Google υιοθετεί την ιδέα του Big Brother και «τρυπώνει» στην κρεβατοκάμαρα σου

Με δύο νέες τεχνολογικές πατέντες για το έξυπνο σπίτι, η Google τρυπώνει στα απόκρυφα σημεία του σπιτιού σου!

Το έξυπνο σπίτι της Google πολλοί το χαρακτηρίζουν ως… το σπίτι του Big Brother, αλλά γιατί; Τα σχέδια του κολοσσού τεχνολογίας για το μέλλον είναι να… μπαίνει στα σπίτια μας και ν’ αποσπά πληροφορίες προκειμένου να κάνει ακόμα πιο εξατομικευμένες τις διαφημίσεις!

Η πρώτη πατέντα της Google για το έξυπνο σπίτι αφορά συσκευές που θα σαρώνουν και θα αναλύουν το εσωτερικό του σπιτιού του χρήστη και μετά θα του παρουσιάζουν διαδικτυακό περιεχόμενο (διαφημιστικό και μη), ανάλογα με αυτά που αυτά θα έχουν «δει» μέσα στο σπίτι του.

Οι νέες τεχνολογίες οπτικής αναγνώρισης, αφού «δουν» ό,τι υπάρχει μέσα στα σπίτια των χρηστών, μετά θα τους ταξινομούν σε κατηγορίες εισοδήματος και προτιμήσεων.

Αυτό δεν γίνεται ήδη; Ναι, η παρακολούθηση των καταναλωτών δεν είναι κάτι καινούριο, απλώς είναι η πρώτη φορά που η Google θα εισβάλλει μέσα στο σπίτι μας και θ’ αποσπάσει πληροφορίες κι απ’ αυτό!

Η δεύτερη πατέντα εστιάζει στην παιδική κρεβατοκάμαρα. Προτείνει ένα «έξυπνο» σύστημα που, κάνοντας χρήση αισθητήρων και καμερών, θα παρακολουθεί το παιδί, ώστε να περιορίζει τη συμπεριφορά του μέσα στα επιθυμητά (από τους γονείς) πλαίσια.

Οι συσκευές θα ακούνε αν το παιδί τους χρησιμοποιεί βωμολοχίες όταν μιλάει με άλλους στο δωμάτιό του, θα καταγράφουν αν βλέπει «πονηρές» ή δυνητικά επικίνδυνες ιστοσελίδες στο Ίντερνετ, θα βλέπουν αν κάνει αταξίες όταν λείπουν οι γονείς κ.α.

Η πατέντα μάλιστα προβλέπει ότι οι γονείς θα μπορούν να προγραμματίζουν το σύστημα, ώστε αυτό να αρχίσει να αναβοσβήνει τα φώτα ή να τα μετατρέπει σε κόκκινα, αν τα τεχνητά «μάτια» του πιάσουν το παιδί να κάνει κάποια… αταξία!

Τρόμαξες αρκετά; Λογικό! Είναι σίγουρο ότι πολλοί χρήστες θα πουν «όχι» στο έξυπνο σπίτι υπό αυτούς τους όρους, αλλά επίσης είναι σίγουρο ότι μια μερίδα κόσμου θα πει «ναι», εκτιμώντας πως έτσι η ζωή τους θα είναι πιο εύκολη, ενώ θα μπορούν να έχουν και πολλαπλά οφέλη στις υπηρεσίες που αγοράζουν, ανάλογα με τον τρόπο ζωής τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για παράδειγμα, η ασφάλεια ζωής θα είναι πιο οικονομική για κάποιον που έχει πιο υγιεινές συνήθειες, κι αυτό θα αποδεικνύεται απ’ τις συσκευές παρακολούθησης!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.