Η Google βρίσκει τα χαμένα μας κινητά – Χάστε τα άφοβα!

Η Google βρίσκει τα χαμένα μας κινητά – Χάστε τα άφοβα!

Η τεχνολογική εξέλιξη είναι μεγάλη. Τόσο μεγάλη που πια μπορεί να γνωρίζει που βρίσκονται τα δημιουργήματά της. Ο λόγος για τα κινητά τηλέφωνα.

Η εφαρμογή «Εύρεση της συσκευής μου» της Google, μπορεί πλέον να εντοπίσει συσκευές μέσα σε ορισμένα κτίρια…

Ακόμα κι αν μόλις αφήσατε το τηλέφωνό σας στα μαξιλάρια του καναπέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία για να το χτυπήσετε.

Η υπηρεσία έχει ένα νέο χαρακτηριστικό που μπορεί να βοηθήσει σε ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες: μπορεί πλέον να δείξει πού βρίσκεται το τηλέφωνό σας σε έναν εσωτερικό χάρτη μερικών μεγάλων κτιρίων, όπως εμπορικά κέντρα και αεροδρόμια.

H Google έχοντας δραστηριοποιηθεί με τους εσωτερικούς χάρτες για χρόνια, μπορείτε να ελέγξετε τη διάταξη πολλών πολυκαταστημάτων και άλλων μεγάλων εσωτερικών χώρων στους Χάρτες της Google. Η εύρεση της συσκευής μου μπορεί να εμφανιστεί στους χάρτες όπου βρίσκεται η συσκευή σας.

Χαρακτηριστικά όπως το Find My iPhone και το Find My Device της Google είναι ιδανικά για τον εντοπισμό των χαμένων / κλεμμένων συσκευών σας, αλλά το πρόβλημα είναι ότι παρέχει μόνο μια γενική τοποθεσία όπου βρίσκεται η συσκευή σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν το χάσατε σε ένα εμπορικό κέντρο ή στο σχολείο, θα εμφανιστεί η θέση του στο εμπορικό κέντρο / σχολείο, αλλά πού ακριβώς είναι θα πρέπει να το βρείτε μόνοι σας.

Ωστόσο, τα καλά νέα για τους χρήστες του Android είναι ότι εάν χάσετε το τηλέφωνό σας μέσα σε ένα κτίριο, φαίνεται ότι η Google ενημέρωσε το Find My Device με τη δυνατότητα να εντοπίσει πραγματικά σε ποιο σημείο στο κτίριο μπορεί να είναι.

Αυτό συμβαίνει χάρη στην εργασία της Google σχετικά με την εσωτερική χαρτογράφηση, η οποία τώρα τους επιτρέπει να προσφέρουν πιο ακριβείς πληροφορίες σχετικά με χαμένες / κλεμμένες συσκευές.

Ωστόσο, δεν θα υποστηρίζουν όλα τα κτίρια να αυτήν την ενημέρωση, θα πρέπει να έχουν αρχικά την υποστήριξη των εσωτερικών χαρτών, πράγμα που σημαίνει ότι εάν οι Χάρτες Google δεν εμφανίζουν τους εσωτερικούς χάρτες για το συγκεκριμένο κτίριο, τότε η υπηρεσία δεν θα λειτουργήσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Google, αυτό θα πρέπει να δουλεύει σε αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα και άλλα μεγάλα κτίρια, αλλά όπως είπαμε ότι η υποστήριξη θα ποικίλει ανάλογα με το εάν αρχικά υποστηρίζονται χάρτες εσωτερικών χώρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.