Βρετανία: Επιστήμονες ανακάλυψαν 85 απολιθώματα δεινοσαύρων ηλικίας 100 εκατομμυρίων ετών!

Βρετανία: Επιστήμονες ανακάλυψαν 85 απολιθώματα δεινοσαύρων ηλικίας 100 εκατομμυρίων ετών!

Δεκάδες απολιθώματα δεινοσαύρων, ανάμεσα τους και πολύ καλά διατηρημένες πατημασιές, ηλικίας τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ετών, ανακαλύφθηκαν ανατολικό Σάσεξ της Βρετανίας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, με επικεφαλής τον ‘Αντονι Σιλίτο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό παλαιογεωγραφίας-παλαιοκλιματολογίας-παλαιοοικολογίας “Palaeogeography, Palaeoclimatology, Palaeoecology”, σύμφωνα με το BBC και την «Ιντιπέντεντ», διέκριναν τουλάχιστον επτά διαφορετικά είδη δεινοσαύρων, μεταξύ των οποίων ο Ιγκουανόδων, ο Αγκυλόσαυρος και ένα είδος στεγόσαυρου.

Τα 85 απολιθώματα -όλα από την πρώιμη Κρητιδική περίοδο- αποκαλύφθηκαν μετά από διάβρωση του εδάφους λόγω έντονης κακοκαιρίας το χειμώνα στην απόκρημνη παράκτια τοποθεσία του Χέιστινγκς, όπου υπήρξε κατάρρευση ασβεστολιθικών πετρωμάτων. Οι πατημασιές έχουν μήκος δύο έως άνω των 60 εκατοστών και είναι εντυπωσιακά καλοδιατηρημένες, ώστε φαίνονται λεπτομέρειες της ανατομίας τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η περιοχή που έγινε η ανακάλυψη, εκτιμάται ότι κάποτε βρισκόταν κοντά σε πηγή νερού, καθώς κοντά στις πατημασιές βρέθηκαν επίσης απολιθώματα φυτά και ζώα. Οι παλαιοντολόγοι πιστεύουν ότι θα βρουν και άλλα απολιθώματα στην ίδια περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.