ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ελβετοί επιστήμονες θα κατασκευάσουν το πρώτο οικιακό ανθρωποειδές ρομπότ το 2013

Ελβετοί επιστήμονες θα κατασκευάσουν το πρώτο οικιακό ανθρωποειδές ρομπότ το 2013

Κατά τη διάρκεια του 2013, Ελβετοί επιστήμονες θα κατασκευάσουν το πρώτο στην ιστορία της ανθρωπότητας ανθρωποειδές ρομπότ, το οποίο θα φροντίζει τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Ο μηχανικός βοηθός έχει πάρει ένα προκαταρτικό όνομα Roboy.

Το ύψος του μηχανισμού θα αποτελέσει 1,2 μ. Μέσα το ρομπότ θα αποτελείται από σκελετό και συνθετικούς μυς, απέξω θα καλυφθεί με ελαστικό δέρμα. Προγραμματίζεται, πως το Roboy εκτός από τις οικιακές πράξεις θα μπορεί να αναγνωρίζει τα ανθρώπινα πρόσωπα.

Οι διοργανωτές του προγράμματος πιστεύουν, πως η παραγωγή των ρομπότ θα επιτρέψει στην ανθρωπότητα να λύσει μερικά προβλήματα, σχετιζόμενα με την γήρανση. Συγκεκριμένα, αυτοί οι βοηθοί θα επιτρέψουν στους ηλικιωμένους ανθρώπους μέχρι τα βαθιά γεράματα να ασχολούνται με τις δουλειές του σπιτιού.

Όμως τα έξοδα κατασκευής ακόμη και του ενός δείγματος είναι προς το παρόν εξαιρετικά υψηλά. Το Roboy θα κοστίσει 500 χιλ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.