Το χέρι στην τσέπη καλείτε να βάλει η Microsoft – Αποζημιώσει πολίτη για ανεπιθύμητη εγκατάσταση των Windows 10

Το χέρι στην τσέπη καλείτε να βάλει η Microsoft – Αποζημιώσει πολίτη για ανεπιθύμητη εγκατάσταση των Windows 10

Μαύρα τα μαντάτα για τη Microsoft. Καλείτε να αποζημιώσει έναν Φιλανδό καθώς όπως όλα δείχνουν δεν έλαβε την άδειά του για να αναβαθμίσει τον υπολογιστή του.

Η Microsoft καλείται να αποζημιώσει έναν Φινλανδό, για μη εξουσιοδοτημένη αναβάθμιση των Windows 10 στον υπολογιστή του.

Τον Μάρτιο του 2016 ο ιδιοκτήτης του υπολογιστή διαπίστωσε ότι η εγκατάσταση των Windows 10 ξεκίνησε χωρίς να του ζητηθεί η άδεια. Επειτα από την ενημέρωση, άρχισαν να εμφανίζονται λανθασμένα μηνύματα στον υπολογιστή.

Η υπηρεσία προστασίας καταναλωτή της Φινλανδίας (CDB) κατέληξε ότι η Microsoft δεν είχε κανένα δικαίωμα να εγκαταστήσει το λογισμικό χωρίς εξουσιοδότηση και η εταιρεία θα πρέπει να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη του υπολογιστή. Από την πλευρά της Microsoft ανέφερε ότι ο άνδρας είχε λάβει την απαραίτητη βοήθεια από την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας και υποστήριξε ότι δεν ευθύνεται για τα προγράμματα που είχε εγκαταστήσει ο ιδιοκτήτης του υπολογιστή.

Ομως, σημείωσε η CDB στην απόφασή της, η Microsoft δεν αρνήθηκε ότι το νέο λογισμικό σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς άδεια, ούτε αρνήθηκε τη σύνδεση του σφάλματος και της ζημίας που προκάλεσε. Ετσι, αποφάσισε η υπηρεσία, η εταιρεία θα πρέπει να πληρώσει ως αποζημίωση 1.100 ευρώ για ανταλλακτικά, συντήρηση και μεταφορικά κόστη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, σύμφωνα με το Xinhua, όπως γράφει το ΑΠΕ, μόλις το 80% των εταιρειών συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της υπηρεσίας και πληρώνει τις αποζημιώσεις που αποφασίζει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.