ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Fortnite: Το παιχνίδι που «εθίζει» εκατομμύρια παιδιά

Fortnite: Το παιχνίδι που «εθίζει» εκατομμύρια παιδιά

Ολοένα και περισσότερους ανθρώπους «εθίζει» το Fortnite, παιχνίδι δράσης που έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων χρηστών.

Το Fortnite είναι ένα παιχνίδι που παρουσιάστηκε το 2017 και στόχος του παίκτη είναι η επιβίωση. Στην αρχή ήταν ένα παιχνίδι επιβίωσης τεσσάρων παικτών που έπρεπε να διαχειριστούν διάφορα υλικά που ανακάλυπταν ώστε να κτίσουν καταφύγια για να επιβιώσουν ενάντια σε ζόμπι, σε έναν κόσμο που είχε καταστραφεί κατά το 98%.

Μετά το παιχνίδια άλλαξε, άρχισε να διατίθεται δωρεάν, online και σε αυτό μετέχουν έως 100 παίκτες, οι οποίοι πέφτουν από ένα αεροπλάνο και προσγειώνονται σε ένα μικρό νησί. Στη συνέχεια βγαίνουν από ένα λεωφορείο και πολεμούν μεταξύ τους μέχρι να επιβιώσει μόνο ένας. Στο Fortnite μπορείς να παίξεις μόνος σου ή σε ομάδες δύο – τριών ή και τεσσάρων ατόμων και αρχικός σκοπός είναι να ψάξεις στο νησί για να βρεις διάσπαρτα κρυμμένα όπλα και αντικείμενα για να επιβιώσεις.

Το Fortnite κατάφερε πολύ γρήγορα να αναρριχηθεί στην κορυφή της λίστας των video games, με 125 εκατομμύρια άτομα να παίζουν. Προσφέρει στην εταιρεία μηνιαίως έσοδα 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Fortnite είναι δωρεάν και πλέον παίζεται όχι μόνο σε όλες τις κονσόλες και τος υπολογιστές, αλλά και στα κινητά και στα τάμπλετ. Έτσι δεν χρειάζεται να είσαι καλωδιωμένος αλλά μπορείς να παίξεις οπουδήποτε και κάθε στιγμή, αφήνοντας την κονσόλα.

Στο παιχνίδι έχεις μόνο μία ζωή, εν αντιθέσει με τον ανταγωνισμό. Ωστόσο το γεγονός αυτό το προσομοιάζει με την πραγματικότητα και το κάνει πιο αληθινό έναντι των άλλων video games.

Το Fortnite αλλάζει συνεχώς με αποτέλεσμα να μην το βαριέσαι, κάτι που δεν συμβαίνει με τα υπόλοιπα παιχνίδια επιβίωσης. Σε κάθε περίοδο εμφανίζονται νέες προκλήσεις για τους παίκτες και φυσικά η αγωνία κορυφώνεται.

Στο Fortnite υπάρχει και chat ώστε όλοι οι παίκτες της ομάδας να μιλάνε μεταξύ τους, γεγονός που το διαφοροποιεί σε σχέση με τα άλλα παιχνίδια.

Αλλά το πρόβλημα είναι ο εθισμός. Εκατομμύρια παιδιά δεν αφήνουν την καρέκλα, δεν αθλούνται, δεν παίζουν έξω από το σπίτι, δεν διαβάζουν για το σχολείο και περνάνε ώρες μπροστά στην οθόνη παίζοντας το παιχνίδι. Οι γονείς είναι σε απόγνωση και μόνο η αυστηρή επίβλεψη και τα όρια στο παιχνίδι μπορούν να δώσουν μια λύση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.