ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διέρρευσαν εκατομμύρια κωδικοί e-mail – Τί πρέπει να κάνετε & πώς θα το δείτε

Διέρρευσαν εκατομμύρια κωδικοί e-mail – Τί πρέπει να κάνετε & πώς θα το δείτε

Σε πανικό βρίσκονται οι χρήστες του Διαδικτύου, μετά την είδηση ότι έχουν διαρρεύσει πάνω από 773 εκατ. αρχεία που περιέχουν emails και κωδικούς πρόσβασης.

Τα αρχεία αυτά ονομάζονται «Συλλογή 1» και σύμφωνα με τη Mirror τα χρησιμοποιούν χάκερς για να αποκτήσουν πρόσβαση στις επαφές.

Τη διαρροή αυτών των στοιχείων αποκάλυψε ο Troy Hunt, ο εμπνευστής του site «HaveIBeenPwned», στο οποίο μπορεί κανείς να δει αν το email του έχει χακαριστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν εισάγετε το email σας στο συγκεκριμένο site, δεν θα σας πει αμέσως ότι οι κωδικοί σας έχουν διαρρεύσει, ωστόσο αν υπάρχει στη database του «HaveIBeenPwned», τότε σίγουρα να ανησυχήσετε.

Δείτε ΕΔΩ αν σας έχουν χακάρει το email

Τι πρέπει να κάνετε αν σας χάκαραν;

Αρχικά πρέπει άμεσα να αλλάξετε τον κωδικό σας από όλα τα site, στα οποία μπορεί να τον έχετε αποθηκεύσει. Μην αλλάξετε απλά ένα ψηφίο, προτιμήστε έναν άλλον, τελείως διαφορετικό κωδικό. Αλλάξτε, επίσης, τον κωδικό πρόσβασης στο mail ανάκτησης.

Εγκαταστήστε το σύστημα επαλήθευσης σε δύο βήματα. Εάν χρησιμοποιείτε Gmail, Outlook, Hotmail, Yahoo θα έχετε αυτή την επιλογή. Ουσιαστικά αυτό απαιτεί από εσάς να περνάτε μια διαδικασία δύο σταδίων για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας κάθε φορά που συνδέεστε στο mail σας από μια νέα συσκευή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιλέξτε όλα τα mail από τις επαφές σας και στείλτε τους ένα επείγον σημείωμα λέγοντάς τους να μην ανοίξουν κανένα περίεργο mail που μπορεί να σταλεί από τη δική σας διεύθυνση, πολύ περισσότερο κάποιο σύνδεσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.