«Τέλος» στο πρόβλημα της Apple με την παρακολούθηση μέσω FaceTime

«Τέλος» στο πρόβλημα της Apple με την παρακολούθηση μέσω FaceTime

Η Apple διόρθωσε το πρόβλημα στο λογισμικό FaceTime, που ενεργοποιούσε το μικρόφωνο και την κάμερα του iPhone, σαν να γινόταν ομαδική βιντεοκλήση, επιτρέποντας έτσι σε τρίτους να «κρυφακούνε» τον χρήστη της συσκευής, ακόμη κι αν ο τελευταίος δεν είχε αποδεχτεί τη βιντεοκλήση κάποιου άλλου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ εννέα μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος, που δημιούργησε αρνητική δημοσιότητα διεθνώς για την Apple, η αμερικανική εταιρεία κυκλοφόρησε την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος iOS 12.1.4, που επιλύει το πρόβλημα για τα iPhones και iPads, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Επίσης, κυκλοφόρησε την αναβάθμιση λειτουργικού macOS Mojave 10.14.3, η οποία λύνει το ίδιο πρόβλημα στους υπολογιστές Mac που διαθέτουν τη λειτουργία Group Face Time.

Η Apple επίσης έκανε γνωστό ότι θα ανταμείψει τον 14χρονο Γκραντ Θόρντον, έναν μαθητή από την Αριζόνα, επειδή ανακάλυψε στις 19 Ιανουαρίου το πρόβλημα, όταν προσπαθούσε να κάνει μια ομαδική βιντεοκλήση με τους φίλους του και στη συνέχεια -με τη βοήθεια της μητέρας του- γνωστοποίησε το πρόβλημα στην εταιρεία, μια περίπου εβδομάδα προτού ξεσπάσει ο θόρυβος. Η εταιρεία θα συμβάλει στην εκπαίδευση του νέου, βοηθώντας την οικογένειά του με ένα ποσό που δεν αποκαλύφθηκε.

Οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν μόνοι τους τη νέα αναβάθμιση στο κινητό τηλέφωνο τους, μέσα από τις ρυθμίσεις της (Settings>General>Software Updates>Download and Install). Αν κάποιος είχε απενεργοποιήσει το FaceTime για να προφυλαχτεί, θα πρέπει να το ενεργοποιήσει ξανά μέσω των ρυθμίσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ζητάμε ξανά συγγνώμη από τους πελάτες μας και τους ευχαριστούμε για την υπομονή τους», αναφέρει ανακοίνωση της Apple.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.