ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τα θεαματικά ρεκόρ του Ίντερνετ σε νούμερα

Τα θεαματικά ρεκόρ του Ίντερνετ σε νούμερα

To Διαδίκτυο είναι ένας ολόκληρος γαλαξίας με εντυπωσιακά νούμερα και το περιοδικό ΄Playboy΄ τα κατέγραψε και τα παρουσίασε ως εξής:

26.823.122 followers

Η σύγχρονη πριγκίπισσα της ποπ μουσικής βιομηχανίας είχε «πείσει» μέχρι τον περασμένο Ιούλιο 26.823.122χρήστες του Twitter να «τιτιβίζουν» στο όνομά της έναντι του «τιποτένιου» πια Τζάστιν Μπίμπερ, που έχει καταφέρει 24.687.443 κοριτσάκια (κατά πλειοψηφία). Το Top 5 ολοκληρώνουν η Κέιτι Πέρι με 22.869.592 followers, η Ρι-άνα και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς με 22.232.112, ενώ τελευταίος και καταϊδρωμένος έρχεται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με 17.381.203 θαυμαστές.

5.643 μέτρα

Σε αυτό τον κόσμο, το γεμάτο σχολαστικά, πανταχού παρόντα μάτια-κάμερες, κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει. Πώς θα σου φαινόταν αν μάθαινες πως η Ιταλική Επιστημονική Επιτροπή έχει τοποθετήσει webcam σε υψόμετρο 5.643 μέτρων σε μια κορυφή των Ιμαλαΐων; Φήμες λένε πως, αν συντονιστείς, ίσως δεις το γέτι να χαμογελάει…

794.453.658 VS 492.015.818 Views

Μπορεί να θεωρηθεί και η «εκδίκηση») του Μπίμπερ προς τη Lady Gaga. Την ώρα που εκείνη κοκορεύεται για την επιτυχία της στο Twitter, εκείνος αναδεικνύεται σε κορυφαία επιλογή στο YouTube, με 794.453.658 θεάσεις στο τραγούδι του Baby μέχρι και τις 31/10/2012. Παρεμπιπτόντως, το πιο πολυπαιγμένο βίντεο χρήστη χωρίς μουσική υπόκρουση είναι το «Charlie bit my finger – Again!», με 492.015.818 views μέχρι τις 31/10/2012, αποδεικνύοντας πως η μεγαλύτερη δύναμη είναι αυτή της συνέχειας.

192 εκατομμύρια sites

Στις 15 Μαρτίου του 1985 το site της Symbolics Computer Corporation πέρασε στην ιστορία ως η πρώτη διεύθυνση Διαδικτύου. Εκείνη τη χρονιά υπήρχαν μόνο πέντε ιστότοποι διαθέσιμοι. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 192 εκατομμύρια ιστοσελίδες και περισσότεροι από 2,1 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, οι περισσότεροι με έδρα την Ασία. Το symbolics.com αγοράστηκε το 2009 και τώρα φιλοξενεί πλήθος άχρηστα, πλην ενδιαφέροντα ιντερνετικά δεδομένα.

17,5 MBS

Η χώρα με το πιο γρήγορο Ίντερνετ είναι η Νότια Κορέα. Το 2006 το 96% του πληθυσμού της είχε πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το κινητό, ενώ σήμερα οι χρήστες απολαμβάνουν την εκπληκτική ταχύτητα των 17,5 Mbps. Στη γειτονική της Ιαπωνία η ταχύτητα πέφτει στα 9,1 Mbps, όπως και στο Χονγκ Κονγκ. Η Ολλανδία με τη Λετονία είναι μια πιθαμή κάτω από αυτές τις χώρες. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στη 13η θέση της κατάταξης παρέχοντας 5,8 Mbps. Η πιο γρήγορη πόλη των ΗΠΑ σε Ίντερνετ είναι η Βοστόνη, με 8,4 Mbps. Η μέση ταχύτητα παγκοσμίως φτάνει τα 2,3 Mbps, σημειώνοντας πτώση 14% από το 2011.

$16.000.000

Το πιο ακριβό site δεν έχει να κάνει με το σεξ, όπως πιθανόν να σκέφτηκες με το πονηρό μυαλό σου. Όλα τα λεφτά πήγαν στην ασφάλεια. Το 2006 το insure.com κέρδισε την πρώτη θέση με 16 εκατ. δολ. καπελώνοντας το sex.com, που πουλήθηκε 14 εκατ. δολ. τον Οκτώβριο του 2010. Το fund.com και το porn.com βρίσκονται σε ακόμη χαμηλότερη θέση. Όσο για τον τυχερό της υπόθεσης, δεν είναι άλλος από τις ασφάλειες Farm Bureau, που πούλησαν το fb.com στο Facebook για 8,5 εκατ. δολ.

61 Χαρακτήρες

Εντάξει, είναι δεδομένο ότι αποτελεί το πιο βλακώδες διαδικτυακό ρεκόρ κι όμως υπάρχει. Η πιο μακροσκελής διαδικτυακή διεύθυνση είναι η http://llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndro bwllllantysiliogogogoch.co.uk/. Τεχνικά ένα url (διαδικτυακή διεύθυνση) δεν μπορεί να ξεπερνά τους 63 χαρακτήρες (χωρίς να περιλαμβάνονται οι καταλήξεις ή οι υποδιευθύνσεις). Από τεχνικής άποψης το πιο μακροσκελές είναι το http://www.thelongest domainnameintheworldandthensomeandthensomemoreandmore.com/ και ακολουθεί το http://www.abcdefghijklmnopqrstuvw xyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijk.com/, μια υπηρεσία με ελεύθερη πρόσβαση για ενοχλητικούς ανθρώπους. Ωστόσο, στο βιβλίο Γκίνες νικητήρια διεύθυνση παραμένει η http://llanfa irpwllgwyngyllgogerychwymdrobwllllantysiliogogogoch.co.uk/, που είναι ο ιστότοπος μιας πόλης στην Ουαλία!

114.619 Likes

Το Φεβρουάριο του 2011 το Oreo ανακοίνωσε μια καμπάνια για να μπει στο βιβλίο καταγράφοντας τα περισσότερα likes στο Facebook μέσα σε 24 ώρες. Όντως στις 16 του ίδιου μήνα το ασπρόμαυρο μπισκότο κατάφερε να αποσπάσει 114.619 likes σε ένα μόνο ποστ μέσα σε αυτό το χρονικό περιθώρio. O ράπερ Λιλ Γουέιν άκουσε για το ρεκόρ και βάλθηκε να το καταρρίψει απευθυνόμενος στο κοινό του. Μία μέρα αργότερα το ρεκόρ του Oreo καταποντίστηκε από τα 588.243 likes σε status του Γουέιν. Το νέο έκανε το γύρο του κόσμου, αλλά μάλλον τα… αφτιά του Γκίνες δεν ίδρωσαν, αφού το βραβείο παραμένει στο ράφι του πιο Oreo μπισκότου.

6,9 Εκατομμύρια status

Όταν στις 29 Απριλίου 2011 ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Κέιτ Μίντλετον, 2,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι. Από αυτούς το 1,6 εκατομμύριο ήταν συντονισμένοι ζωντανά σε κάποια διαδικτυακή κοινότητα και ξεπέρασαν το ρεκόρ του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2010. Μόνοτο Yahoo! λάμβανε 40.000 αιτήσεις/δευτερόλεπτο για δεδομένα βίντεο. Κατ΄ εκτίμηση, 5 εκατομμύρια σελίδες δέχονταν κλικαρίσματα στο λεπτό δίνοντας πληροφορίες για τις εξελίξεις του μυστηρίου, ξεπερνώντας ακόμη και εκείνα για την επιμνημόσυνη δέηση του Μάικλ Τζάκσον. Στο Twitter τα 10 κορυφαία tweets σχετίζονταν με τον Ουίλιαμ και την Κέιτ, ενώ στο Facebook 6,9 εκατομμύρια άνθρωποι ανέβαζαν status που αφορούσαν τους νεόνυμφους και τα οποία δέχτηκαν 9,4 εκατομμύρια σχόλια μέσα σε 24 ώρες. Νισάφι!

90% e-mails

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά, ακόμα και για το μαγικό κόσμο του Διαδικτύου, και εξαίρεση δεν αποτελούν τα spam, εκείνα τα ενοχλητικά, ανεπιθύμητα e-mails που γεμίζουν το 90% των εισερχομένων σου. Το Μάιο του 1978 ένας μαρκετινίστας της Digital Equipment Corporation, επονομαζόμενος Γκάρι Τούερκ, βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να διαχέει λέξεις στα υπολογιστικά συστήματα: έστειλε μαζικά ένα e-mail σε 400 διαφορετικές διευθύνσεις στην Arpanet, και το spam εγένετο! Δε λεγόταν βέβαια ακόμη spam. Ο όρος «spam» αποτελεί επιτυχία του Τζόελ Φερ, που πρώτος τον εισήγαγε το 1993. Ωστόσο, πατεράδες του όρου θεωρούνται δύο: ένα αμερικάνικο κορνμπίφ με αυτή την ονομασία, το οποίο βαφτίστηκε έτσι από τον Κεν Ντενιάν (κέρδισε 100 δολάρια στο διαγωνισμό ονοματοδοσίας του προϊόντος το 1937), και ένα σατιρικό σκετσάκι των Monty Python, στο οποίο εμφανίζονται από το πουθενά ως Βίκινγκς σιγοτραγουδώντας «Spam spam, wonderful spam».

[Πηγή: capital.gr – Αναδημοσίευση από το τεύχος Δεκεμβρίου Νο203 του περιοδικού “Playboy”]

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.