ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εσείς γνωρίζατε πως λειτουργούν οι διαφημίσεις στο facebook;

Εσείς γνωρίζατε πως λειτουργούν οι διαφημίσεις στο facebook;

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Pew Research Center, απέδειξε ότι οι περισσότεροι χρήστες του facebook δεν συμφωνούν με τα δεδομένα που δίνονται μέσω των διαφημίσεων από τις προσωποποιημένες λίστες.

Σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, το 74% των Αμερικανών δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ότι το Facebook διατηρεί εξατομικευμένες λίστες με τα χαρακτηριστικά και τα ενδιαφέροντα του κάθε χρήστη, προκειμένου να πουλήσει τις κατάλληλες διαφημίσεις.

Οι λίστες -που είναι ορατές και προσβάσιμες από τον κάθε χρήστη στις ρυθμίσεις του λογαριασμού του- είναι εντελώς ξεχωριστές από τα interactions ή όσα κάνουμε likes και κατηγοριοποιούνται για παράδειγμα σε θέματα πολιτικής, events ή και τοποθεσίας σε σχέση με τους φίλους μας.

Όταν οι ερευνητές υπέδειξαν στους χρήστες τις προσωποποιημένες λίστες, μόλις το 59% δήλωσε ότι οι κατηγορίες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ ένα 51% δήλωσε πως δεν αισθάνεται άνετα με την ύπαρξη των δεδομένων αυτών καθαυτών.

Εκπρόσωπος του Facebook σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας του Pew Research Center στο The Verge, ανέφερε:

«Θέλουμε οι χρήστες να καταλάβουν πώς λειτουργούν οι ρυθμίσεις και οι έλεγχοι των διαφημίσεών μας. Αυτό σημαίνει καλύτερες διαφημίσεις για τους χρήστες. Εμείς και η υπόλοιπη βιομηχανία διαφημίσεων στο διαδίκτυο πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να εκπαιδεύσουμε τους χρήστες για το πώς δουλεύει η διαφήμιση βάσει ενδιαφέροντος και πώς προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα, γι’αυτό και καλωσορίζουμε τις συνομιλίες σχετικά με τη διαφάνεια και τον έλεγχο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός παρέχει αυξημένα δικαιώματα στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κάθε άλλου φορέα ο οποίος κρατάει δεδομένα που τους αφορούν, να ζητούν διαγραφή αυτών των στοιχείων αν το θελήσουν, να εξαιρεθούν από τη συλλογή στοιχείων γι’ αυτούς στο μέλλον, να ενημερώνονται με διαφάνεια για το ποια προσωπικά δεδομένα τους συλλέγει η εταιρεία και να μπορούν να τα «κατεβάσουν» και να τα μεταφέρουν σε ανταγωνιστική εταιρεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.