ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μηχανικοί του Facebook ανέπτυξαν σύστημα που μιμείται την ανθρώπινη φωνή (βίντεο)

Μηχανικοί του Facebook ανέπτυξαν σύστημα που μιμείται την ανθρώπινη φωνή (βίντεο)

Δύο μηχανικοί του Facebook ανέπτυξαν το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης MelNet που μιμείται την ανθρώπινη φωνή και δημοσίευσαν ηχητικά κλιπ με την τεχνητά δημιουργημένη φωνή του Μπιλ Γκέιτς.

Δύο μηχανικοί του Facebook ανέπτυξαν σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να μιμείται τη φωνή διάσημων ανθρώπων! Το σύστημα ονομάζεται MelNet και έχει ήδη «αποδείξει» την αποτελεσματικότητά του, παράγοντας ηχητικά κλιπ με την τεχνητά δημιουργημένη φωνή του ιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Το σύστημα μηχανικής νοημοσύνης MelNet δημιούργησαν οι μηχανικοί του FacebookΣεν Βάσκεθ και Μάικ Λούις. Πέραν του Μπιλ Γκέιτς, το MelNet έχει κατορθώσει να μιμηθεί τη φωνή κι άλλων προσωπικοτήτων όπως της ανθρωπολόγου Τζέιν Γκούνταλ και του κορυφαίου της θεωρητικής φυσικής Στήβεν Χόκινγκ.

Ένας από τους λόγους που οι μηχανικοί του Facebook επέλεξαν τον Μπιλ Γκέιτς ως δοκιμαστικό πρόσωπο για το MelNet ήταν επειδή βασίστηκαν σε εκατοντάδες ώρες ομιλιών σε εκδηλώσεις TED προκειμένου να «εκπαιδεύσουν» τον αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης και ο ιδρυτής της Microsoft έχει δώσει αρκετές ομιλίες, σύμφωνα με το CNBC.

Ουσιαστικά, προγράμματα όπως το MelNet παράγουν φωνητικά αντίγραφα αφού πρώτα ο αλγόριθμος έχει τροφοδοτηθεί με μεγάλες ποσότητες ηχητικών δεδομένων και έχει αναλύσει την ανθρώπινη φωνή σε σημείο που να μπορεί να τη μιμηθεί πειστικά.

Οι δημιουργοί του προγράμματος έχουν δημοσιεύσει στο διαδίκτυο μια σειρά από δείγματα μίμησης φωνής. Όσον αφορά τον Μπιλ Γκέιτς τα ηχητικά κλιπ με μίμηση της φωνής του είναι διάρκειας δύο έως τριών δευτερολέπτων και ο ιδρυτής της Microsoft ακούγεται να «λέει» φράσεις στα αγγλικά όπως «δύο συν επτά ισούται με λιγότερο από δέκα» και «αυτός είπε την ίδια φράση τριάντα φορές».

Αντιπαραβολικά στην ακόλουθη ανάρτηση του Instagram μπορείτε να ακούσετε τον «αληθινό» Μπιλ Γκέιτς να μιλά για τη δουλειά του ιδρύματος Bill and Melinda Gates Foundation.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.instagram.com/p/BuE3592AkBo

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.