1,130 τρισ. ευρώ είναι η αξία της παγκόσμιας αγοράς πληροφορικής για το 2013

1,130 τρισ. ευρώ είναι η αξία της παγκόσμιας αγοράς πληροφορικής για το 2013

Η αξία της παγκόσμιας αγοράς πληροφορικής, το 2012, αναμένεται να φθάσει στα 1,080 τρισ. ευρώ εκ των οποίων τα 347,07 δισ. ευρώ αφορούν τον τεχνολογικό εξοπλισμό, τα 467,8 δισ. ευρώ τις υπηρεσίες πληροφορικής και τα 265,7 δισ. ευρώ αφορούν το λογισμικό, ενώ, για το 2013, το σύνολο της αξίας της παγκόσμιας αγοράς πληροφορικής εκτιμάται να ανέλθει στα 1,130 τρισ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για την Τεχνολογία (ΕΙΤΟ), που επεξεργάζεται ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, έπειτα από σημαντικές διακυμάνσεις στα ποσοστά ανάπτυξης, από το 2009 έως το 2011, η παγκόσμια αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού θα ωφεληθεί, τα επόμενα χρόνια, από τον αντίκτυπο της διείσδυσης του mobility τόσο στους οικιακούς όσο και στους επαγγελματίες χρήστες. Φορητές συσκευές, tablets, έξυπνες συσκευές και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, θα αντισταθμίσουν την περιορισμένη ζήτηση σε άλλες κατηγορίες εξοπλισμού πληροφορικής.

Παρά τις εκτιμήσεις ότι η ψηφιακή τεχνολογία αποτελεί, διεθνώς, μοχλό ανάπτυξης, οι διαφοροποιήσεις στις οικονομικές επιδόσεις κάθε χώρας και γεωγραφικής περιοχής επηρεάζουν τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών πληροφορικής.

Κύρια σημεία της έρευνας: Η μείωση στις δαπάνες εξοπλισμού στη Δυτική Ευρώπη 6,6% οφείλεται στη συρρίκνωση των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών και στην επιβράδυνση των δαπανών για υποδομές των επιχειρήσεων.

Μετά από μία μέτρια ανάκαμψη, το 2010, η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών της Δυτικής Ευρώπης υπέστη δραματική πτώση, το 2011.

Σε αντίθεση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα tablets, η αγορά των εκτυπωτών στη Δυτική Ευρώπη ήταν πιο συγκρατημένη.

Η αγορά των υποδομών βρίσκεται σε φάση μετάβασης και δυναμικής ανάπτυξης, καθώς οι χρήστες αντιμετωπίζουν τη μείωση του κόστους, τη βελτίωση της απόδοσης των συστημάτων πληροφορικής, το συνολικό κόστος κτήσης και χρήσης συστημάτων.

H αποδοτικότητα αποθήκευσης και η μείωση του κόστους αποθήκευσης δεδομένων κατέχουν εξέχουσα θέση στη στρατηγική των επιχειρήσεων.

Η παγκόσμια αγορά λογισμικού αναμένει αύξηση 6,3%, το 2012. Παράλληλα, όμως, με τις δαπάνες για “παραδοσιακό” τεχνολογικό υλικό, όπως λογισμικό, υπηρεσίες, παρατηρείται στροφή προς νεότερες τεχνολογίες, που συνοψίζονται στον τίτλο Third Platform.

Η μετακίνηση προς το cloud computing από πολλούς ευρωπαίους χρήστες προσφέρει στους προμηθευτές Υπηρεσιών Πληροφορικής μία μεγάλη ευκαιρία, ώστε να προσφέρουν επαγγελματικές υπηρεσίες για τη μετάβαση σε αυτή την υποδομή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.