ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

WSJ: Η Huawei βοήθησε την Βόρεια Κορέα να στήσει το ασύρματο δίκτυό της

WSJ: Η Huawei βοήθησε την Βόρεια Κορέα να στήσει το ασύρματο δίκτυό της

Νέα προβλήματα ανακύπτουν για τη Huawei. Ο κινεζικός γίγαντας της νέας τεχνολογίας, που μπήκε σε «μαύρη λίστα» της Ουάσινγκτον, λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, βοήθησε κρυφά τη Βόρεια Κορέα να δημιουργήσει και να διατηρήσει το εμπορικό ασύρματο δίκτυο της, αναφέρει η Washington Post τη Δευτέρα, επικαλούμενη πηγές και εσωτερικά έγγραφα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η κινεζική εταιρεία συνεργάστηκε με την κινεζική κρατική εταιρεία, Panda International Information Technology Co Ltd., σε σειρά έργων στη Βόρεια Κορέα για τουλάχιστον οκτώ χρόνια, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας.

Μια τέτοια κίνηση θα έθετε ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον η Huawei, η οποία χρησιμοποιεί πατέντες των ΗΠΑ σε εξαρτήματά της και στο λειτουργικό της, παραβίασε τους αμερικανικούς ελέγχους εξαγωγών για να παράσχει στη Βόρειο Κορέα εξοπλισμό, σύμφωνα με την Post.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έβαλαν τον Huawei σε μαύρη λίστα τον Μάιο, επικαλούμενες ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια. Η Ουάσινγκτον απαγόρευσε σε αμερικανικές εταιρείες να πωλούν εξαρτήματα στην Huawei χωρίς ειδικές άδειες, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι αμερικανικές εταιρείες θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις πωλήσεις σε μια προσπάθεια επανέναρξης των εμπορικών συνομιλιών με το Πεκίνο.

Σε ένα πρώτο σχόλιό της στη Washington Post, η Huawei αρνήθηκε ότι είχε «επιχειρηματική παρουσία» στη Βόρεια Κορέα, ενώ ο όμιλος Panda δεν έχει εκδώσει ακόμη κάποια ανακοίνωση για το θέμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, το οποίο επίσης δεν απάντησε άμεσα στη WSJ για το θέμα, διερευνεί πιθανές διασυνδέσεις μεταξύ της Huawei και της Βόρειας Κορέας από το 2016, αλλά να έχει ανακοινώσει κάτι. Η Huawei και η Panda εγκατέλειψαν το γραφεία τους στην Πιονγκγιάνγκ το πρώτο εξάμηνο του 2016, σημειώνει η εφημερίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.