ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διαρροή στοιχείων 250.000 χρηστών του Twitter!

Διαρροή στοιχείων 250.000 χρηστών του Twitter!

Στόχος μιας εξελιγμένης κυβερνοεπίθεσης, με σκοπό την υποκλοπή στοιχείων χρηστών έγινε τις προηγούμενες ημέρες το Twitter, όπως έγραψε σε εταιρικό blog ο επικεφαλής του τομέα ψηφιακής ασφαλείας, Μπομπ Λορντ.

Το αποτέλεσμα ήταν η διαρροή διαφόρων στοιχείων, όπως usernames, emails και passwords, από τους λογαριασμούς περίπου 250.000 χρηστών.

«Εντοπίσαμε μια επίθεση σε εξέλιξη και καταφέραμε να την αποκρούσουμε μερικά λεπτά αργότερα. Η έρευνά μας έδειξε ότι οι επιτιθέμενοι ίσως απέκτησαν πρόσβαση σε περιορισμένες πληροφορίες χρηστών», ανέφερε ο Λορντ.

Ως αποτέλεσμα, το Twitter ανακοίνωσε ότι επανέφερε τα passwords των χρηστών που πιστεύεται ότι τα στοιχεία τους μπορεί να έχουν υποκλαπεί και τους ειδοποίησε μέσω email ότι τα παλιά τους passwords δεν έχουν πλέον ισχύει και θα πρέπει να δημιουργήσουν νέα.

Ο Μπομπ Λορντ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς οι χάκερ κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τόσων χιλιάδων χρηστών και υποστήριξε ότι το Twitter δεν ήταν η μόνη εταιρεία που έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης τις τελευταίες ημέρες.

«Η συγκεκριμένη επίθεση δεν ήταν έργο ερασιτεχνών και δεν πιστεύουμε ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ηταν μια εξελιγμένη επίθεση. Πιστεύουμε ότι και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμοί έχουν δεχτεί πρόσφατα παρόμοιες επιθέσεις. Γι αυτό τον λόγο νιώσαμε ότι ήταν σημαντικό να δημοσιοποιήσουμε το γεγονός, καθώς ακόμη συλλέγουμε στοιχεία, βοηθώντας τις αρχές στην προσπάθειά τους να βρουν και να συλλάβουν τους δράστες, για να κάνουμε το διαδίκτυο ένα πιο ασφαλές μέρος για όλους του χρήστες», έγραψε ο επικεφαλής του τομέα ψηφιακής ασφαλείας του Twitter.

Δεν διευκρινίστηκε, επίσης, αν η επίθεση είχε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετώπισε η υπηρεσία για περίπου μισή ώρα, την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Πριν από λίγες ημέρες και οι Times της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι άγνωστοι χάκερ είχαν εισχωρήσει στο εταιρικό δίκτυο για περίπου τέσσερις μήνες, υποκλέπτοντας τα usernames και τα passwords όλων των εργαζομένων. Στη συνέχεια είχαν αποκτήσει πλήρη πρόσβαση σε δεκάδες υπολογιστές της εφημερίδας και στα emails του πρώην και τους νυν επικεφαλής στο γραφείο της εφημερίδας στη Σαγκάη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.