ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βαριά «καμπάνα» στην Google για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων ανηλίκων από το YouTube

Βαριά «καμπάνα» στην Google για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων ανηλίκων από το YouTube

Το YouTube που ανήκει στον τεχνολογικό «κολοσσό», έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» της αμερικανικής κυβέρνησης στο παρελθόν, καθώς φέρεται να παρακολουθεί παράνομα χρήστες κάτω των 13 ετών.

Το ποσό των 170 εκατομμυρίων δολαρίων θα κληθεί να αποπληρώσει η Google, καθώς η Οµοσπονδιακή Επιτροπή Εµπορίου των ΗΠΑ επέβαλε πρόστιμο στον αμερικανικό «γίγαντα», κατηγορώντας τον για συλλογή προσωπικών δεδομένων ανηλίκων από το YouTube, χωρίς να ζητήσει τη συναίνεση των γονιών τους.

Η νομοθεσία των ΗΠΑ που έχει απαγορεύσει τη συλλογή πληροφοριών για παιδιά κάτω των 13 ετών ετέθη σε ισχύ το 1998 και αναθεωρήθηκε το 2013, προκειμένου να συμπεριληφθούν τα «cookies».

Σύμφωνα με την Οµοσπονδιακή Επιτροπή Εµπορίου των ΗΠΑ, το YouTube καταχράστηκε την εξουσία του και χρησιμοποίησε «cookies» χωρίς τη γονική συναίνεση, με σκοπό να δημιουργήσει στοχευμένες διαφημίσεις για ανηλίκους.

Το YouTube υποχρεούται επίσης να ενημερώσει τους ιδιοκτήτες των καναλιών του για τις υποχρεώσεις που φέρουν οι ίδιοι σε ό,τι αφορά τη γονική συναίνεση προτού συλλεχθούν δεδομένα ανηλίκων.

Σημειωτέον ότι η Google έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» και εντός των Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς φέρεται να έχει παραβιάσει τους κανόνες ιδιωτικότητας, ενώ κατηγορείται ακόμη ότι μοιράζεται τις προσωπικές πληροφορίες των χρωστών του με διαφημιστικές εταιρείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το YouTube λειτουργεί ως θυγατρική εταιρεία της Google.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.