Κερδίζει το κοινό η solfie; – Τι σημαίνει και ποια η διαφορά από τη selfie;

Κερδίζει το κοινό η solfie; – Τι σημαίνει και ποια η διαφορά από τη selfie;

“Slofie” σε περίπτωση που αναρωτιέσαι, σημαίνει slow motion selfie. Δηλαδή μπορείς να βγάζεις φωτό που να έχει ολίγη και από βίντεο, με τα μαλλιά σου πχ να ανεμίζουν σε αργή κίνηση σα να είμαστε στο Matrix, ή σαν κάποιος ταλαίπωρος στυλίστας να σου κρατάει ανεμιστήρα πίσω από το φακό. Πάρε ένα λεπτό να σκεφτείς τι έχει να γίνει στα social media από δω κι εμπρός, μόλις ο κόσμος αρχίσει να αγοράζει το iPhone 11. Περιμένω.

Για να είμαι ειλικρινής, η πρώτη μου αντίδραση ήταν eye-roll. Eye-roll, σε slow motion για όλες τις τρέσες που θα δω ν’ ανεμίζουν στο timeline μου μόλις ο κόσμος πάρει χαμπάρι τις slofie. Αλλά μετά το ξανασκέφτηκα πιο ψύχραιμα.

Ζούμε σε μια εποχή που η εικόνα μας έχει μεγαλύτερη δύναμη από ποτέ. Κι όχι μόνο αυτό: ζούμε σε μια εποχή που έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο της εικόνας μας από ποτέ. Με τη χρήση φίλτρων και apps όπως το Facetune πχ, μπορούμε να μετατρέψουμε μια απλή, καθημερινή φωτό μας σε content που έχει ολοένα και λιγότερα να ζηλέψει από μια επαγγελματική φωτογράφιση στις σελίδες ενός περιοδικού. Κι αυτό, για πολλές και πολλούς από εμάς που ανήκουμε σε ένα είδος σώματος που δεν υπήρχε παραδοσιακά στις σελίδες των περιοδικών καθώς μεγαλώναμε (μετάφραση: παραπάνω κιλά, “λάθος” χρώμα δέρματος για την περιοχή που ζούμε, “λάθος” φύλο ή σωματικές ικανότητες σε σχέση με το τί η κοινωνία θεωρεί “νορμάλ”), μπορεί να είναι από απίστευτα ανακουφιστικό έως τρομερά empowering.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το να ξέρεις ότι, με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείς να δημιουργήσεις μια σινεματική εκδοχή της εικόνας σου, δεν είναι μικρό πράγμα. Το αν θα χρησιμοποιήσουμε τις slofies για να κανακέψουμε τον καλπάζοντα ναρκισισμό μας ή για να επουλώσουμε πληγές και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να “βγει εκεί έξω” και να διεκδικήσει μέρος της αφήγησης, είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.