Facebook: Νέα διαρροή δεδομένων

Facebook: Νέα διαρροή δεδομένων

Τελειωμό δεν έχουν τα περιστατικά διαρροής προσωπικών δεδομένων στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Σύμφωνα με ανακοίνωση του μέσου την περασμένη Παρασκευή, αναστέλλονται οι λειτουργίες χιλιάδων εφαρμογών από την πλατφόρμα του, για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του.

Η τελευταία αυτή εξέλιξη προέκυψε μετά από συνεχείς και ενδελεχείς έρευνες του μέσου για το πώς οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν δεδομένα, έρευνες που η εταιρεία ξεκίνησε μετά το διαβόητο σκάνδαλο «Cambridge Analytica», το οποίο ξέσπασε τον Μάρτιο του 2018.

Η εταιρεία σημειώνει πως οι δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές που έχει αφαιρέσει προέρχονται από μόλις 400 προγραμματιστές και συμπληρώνει πως έχουν διερευνηθεί εκατομμύρια ακόμη. Η επανεξέταση συνεχίζεται και σε αυτή συμμετέχουν εκατοντάδες δικηγόροι, εξωτερικοί ερευνητές, επιστήμονες δεδομένων, μηχανικοί και ομάδες στο Facebook.

Ανάμεσα σε άλλες εφαρμογές που μπλόκαρε το μέσο, βρίσκεται και μία ονόματι «myPersonality», που αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τον έλεγχο της πλατφόρμας και σύμφωνα με πληροφορίες μοιράστηκε προσωπικά δεδομένα χρηστών με ερευνητές και εταιρείες. Το Facebook προχώρησε επίσης σε νομικές ενέργειες εναντίον των εταιρειών «LionMobi» και «JediMobi», που χρησιμοποίησαν εφαρμογές για να μολύνουν χρήστες τηλεφώνων με κακόβουλο λογισμικό και εναντίον δύο Ουκρανών για τη χρήση κουίζ, με στόχο να υποκλέψουν δεδομένα χρηστών από το Facebook.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.