ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Φόρτιση κινητού: Μάθετε πόσο κοστίζει το ρεύμα για όλη τη χρονιά

Φόρτιση κινητού: Μάθετε πόσο κοστίζει το ρεύμα για όλη τη χρονιά

Ένα από τα πιο αγχώδη πράγματα που μπορεί να σου συμβούν μέσα στη μέρα είναι να δεις τη μπάρα της μπαταρίας να κοκκινίζει και το μήνυμα για την ανάγκη φορτιστής να ξεπετάγεται στην οθόνη του κινητού σου.

Αυτό ωστόσο που μας «καίει» όλους είναι το πόσο μας κοστίζει κάθε φορά που βάζουμε τον φορτιστή στην πρίζα.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο καθηγητής David MacKay, του Πανεπιστημίου του Cambridge, οι συσκευές μας όσες ώρες κι αν μείνουν συνδεδεμένες στους φορτιστές τους καταναλώνουν μηδαμινή ενέργεια και έτσι δεν είναι απαραίτητο να σκεφτεί κάποιος την περίπτωση οικονομίας στον χρόνο φόρτισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, όπως φανερώνουν τα αποτελέσματα μιας μελέτης του εργαστηρίου Lawrence Berkeley National Laboratory, που έγινε το 2012, υπολογίστηκε ότι το κόστος για τη φόρτιση ενός smartphone ετησίως ανέρχεται μόλις στα 5 ευρώ κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο φορτιστής καίει μόλις 2,24 Watt, ενώ όταν απλώς βρίσκεται στην πρίζα, καταναλώνει μόλις 0,26 Watt.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.