ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου θα «αγγίξουν το μέλλον»

Παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου θα «αγγίξουν το μέλλον»

Τι είναι το πρόγραμμα «Διδάσκω το μέλλον»

Εκπαιδεύοντας τους νέους για το μέλλον μέσω μία σειρά προκλήσεων που τους οδηγεί στην κατανόηση των αλλαγών και του τρόπου με τον οποίο φανταζόμαστε το μέλλον περιλαμβάνει πρόγραμμα με τίτλο “Διδάσκω το μέλλον”, της έδρας της UNESCO στην Ελλάδα.

Παιδιά ηλικίας δημοτικού και γυμνασίου αναμένεται να “αγγίξουν το μέλλον” μέσω του ειδικού Προγράμματος , προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν σε ένα κόσμο που αλλάζει και να έχουν απαντήσεις εκτός από μαθηματικούς τύπους και χρονολογίες ιστορίας, σε ερωτήσεις του τύπου αν τα πράγματα δεν εξελίσσονται κατά το αναμενόμενο, διδάσκοντας στην ουσία την κριτική σκέψη.

Η Έδρα UNESCO στην Ελλάδα , με αντικείμενο την Έρευνα για το Μέλλον, και η ΜΚΟ, «Teach the Future» ξεκινούν συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων σε σχολεία.

Ο αμερικάνικος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Teach the Future φέρνει την προοπτική διερεύνηση και την προορατική σκέψη στα σχολεία και σε μαθητές σε όλον τον κόσμο, πιστεύοντας ότι οι νέοι κάθε ηλικίας μπορούν να μάθουν να σκέφτονται κριτικά και δημιουργικά για το μέλλον και να αναπτύσσουν την ικανότητα να το επηρεάζουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον τομέα της προοπτικής διερεύνησης που δεν εστιάζει στην πραγματοποίηση προβλέψεων για το μέλλον, αλλά στο να θέτει τα σωστά ερωτήματα για τις πιθανές αλλαγές που είναι δυνατό να συμβούν και να εστιάζει στις πιθανές επιπτώσεις τους. Χρησιμοποιώντας κατάλληλα προσαρμοσμένες μεθοδολογίες του τομέα της προοπτικής διερεύνησης, το βιβλίο καθοδηγεί τα παιδιά στην εξερεύνηση του μέλλοντος μέσα από τέσσερα κεφάλαια προκλήσεις και δεκαέξι παιχνίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.