Δείτε πως μπορείτε να ακυρώσετε ένα e-mail που στείλατε σε λάθος παραλήπτη

Δείτε πως μπορείτε να ακυρώσετε ένα e-mail που στείλατε σε λάθος παραλήπτη

Έστειλες το e-mail στο πιο λάθος άτομο; Με τέσσερα απλά βήματα θα μπορείτε να ακυρώσετε μία λάθος αποστολή e-mail.

Στην εποχή μας τα e-mails είναι από τους δημοφιλέστερους τρόπους επικοινωνίας, τόσο στην επαγγελματική ζωή κάποιου όσο και στην προσωπική.

Όμως αμέτρητες φορές έχουμε βάλει λάθος παραλήπτη κατά τη διάρκεια αποστολής ενός email και τρέχουμε να ακυρώσουμε την αποστολή ή να στείλουμε δεύτερο e-mail που να εξηγούμε το λάθος μας.

Όμως πλέον δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε. Υπάρχει τρόπος να «πάρουμε πίσω» το λάθος e-mail. Στο gmail τουλάχιστον.

  • Πώς θα ακυρώσετε ένα e-mail

Για να μην βρεθείτε ξανά στην άβολη θέση να εξηγείται ότι κάνατε λάθος και πως το email αυτό δεν προοριζόταν για το πρόσωπο που το έλαβε δείτε πώς θα καταφέρετε να συμμαζέψετε σε δευτερόλεπτα το λάθος που κάνατε από απροσεξία ή βιασύνη.

1) Πρώτα πρέπει να ελέγξετε ότι η επιλογή «Αναίρεση Αποστολής» είναι ενεργή. Από το inbox, πατήστε το εικονίδιο των ρυθμίσεων πάνω δεξιά και επιλέξτε «Ρυθμίσεις».

2) Μεταβείτε στο «Αναίρεση Αποστολής», και επιλέξτε το «Ενεργοποίηση αναίρεσης αποστολής». Επίσης διαλέξτε πόσο χρόνο θέλετε να έχετε στη διάθεση σας για να το ακυρώσετε (5, 10, 20, ή 30 δευτερόλεπτα). Μόλις τελειώσετε, πατήστε «Αποθήκευση αλλαγών».

3) Την επόμενη φορά που θα στείλετε ένα email, μια λεπτή κίτρινη γραμμή θα εμφανιστεί στην κορυφή της οθόνης. Εκεί θα μπορείτε να πατήσετε «Αναίρεση». Το πατάτε και σταματάτε την αποστολή του μηνύματος.

Σημείωση: Αν φύγετε από τη σελίδα που στείλατε το email, δε θα σας εμφανιστεί η επιλογή αναίρεση (undo).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4) Χάρη στην «Αναίρεση Αποστολής», δεν θα κάνετε λάθος στην αποστολή email ξανά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.