Δείτε σε ποια πόλη απαγορεύεται το Wifi λόγω… εξωγήινων

Δείτε σε ποια πόλη απαγορεύεται το Wifi λόγω… εξωγήινων

Η έρευνα του εντοπισμού εξωγήινης ζωής μπορεί να παρεμποδίζεται από την εκπομπή σημάτων WiFi γι’ αυτό η πόλη Green Bank, στη Δυτική Βιρτζίνια, έχει απαγορεύσει ακόμα και το WiFi.

Μπορεί η σύνδεση στο διαδίκτυο να είναι… ζωτικής σημασίας για την εποχή μας, αλλά υπάρχει πόλη στον πλανήτη που απαγορεύει το WiFi λόγω των εξωγήινων.

Ειδικότερα, η πόλη Green Bank της Δυτικής Βιρτζίνια είναι εξόχως σημαντική για την επιστημονική κοινότητα, καθώς εκεί εδράζεται το μεγαλύτερο κατευθυνόμενο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο, το λεγόμενο «Robert C. Byrd Green Bank Telescope» (GBT).

To 1960, o Φρανκ Ντρέικ άρχισε το Project Ozma, το πρώτο πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ, με σκοπό τον εντοπισμό εξωγήινης νοημοσύνης και την παρακολούθηση σημάτων.

Στην πόλη 8.500 κατοίκων υπάρχει νομοθεσία από το 1965 για τις παρεμβολές κατά των ραδιοσυχνοτήτων (RFI), η οποία απαγορεύει οποιαδήποτε συσκευή που θα εκπέμπει RFIs καθώς μπορεί να καταστρέψουν έρευνα. Ειδικότερα, αναφέρεται: «Απαγορεύεται η παράνομη λειτουργία ή η πρόκληση χρήσης οποιουδήποτε ηλεκτρολογικού εξοπλισμού εντός ακτίνας δύο μιλίων».

Μάλιστα, υπάρχει ειδικό επιτελείο που ελέγχει την εκπομπή τέτοιων «παράνομων ραδιοσυχνοτήτων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δρ. Κάρεν Ο’Νιλ, διευθυντής του Παρατηρητηρίου στο Green Bank, δήλωσε: «Το GBT είναι το πιο ευαίσθητο τηλεσκόπιο στον κόσμο. Το χρησιμοποιούμε για να απαντήσουμε σε μερικές από τις πιο θεμελιώδεις ερωτήσεις, όπως το πώς σχηματίζονται τα αστέρια και οι πλανήτες και πώς δημιουργήθηκε η ζωή. Εάν χάσουμε ποτέ το GBT, θα χάσουμε την ικανότητα να σκάψουμε βαθιά μέσα στο σύμπαν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.