Το Facebook φέρνει τα πάνω κάτω για την αντιμετώπιση των ψεύτικων προφίλ

Το Facebook φέρνει τα πάνω κάτω για την αντιμετώπιση των ψεύτικων προφίλ

Το Facebook συνεχίζει τις προσπάθειες για τη βελτίωση της ασφαλούς πλοήγησης των χρηστών. Είναι ενδεικτικό ότι τα εκατομμύρια ψεύτικα προφίλ που εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα με αποτέλεσμα η ιδρυτική ομάδα του Facebook να προσπαθεί να βρει το αντίδοτο στα fake προφίλ.

Έτσι λοιπόν σκέφτηκαν μία καινοτόμο κίνηση η οποία θα έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τον πραγματικό χρήστη του κάθε προφίλ. Πρόκειται για τη χρήση του video selfie μέσω της οποίας θα επιβεβαιώνεται ένα ο κάτοχος του λογαριασμού είναι υπαρκτός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η λειτουργία της εφαρμογής
Ο χρήστης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης θα ανοίγει την κάμερα του υπολογιστή του για video selfie. Στη συνέχεια θα φέρνει την κάμερα στο ύψος του ματιού του και θα ακολουθεί τις οδηγίες. Από το Facebook μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «αυτό θα μας βοηθήσει να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά σας και να δούμε ότι είστε όντως πραγματικό πρόσωπο»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.