ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Το Facebook διέγραψε 3,2 δισ. λογαριασμούς: Πάνω από 18,5 εκατ. λογαριασμοί με παιδική ποrνογραφία

Το Facebook διέγραψε 3,2 δισ. λογαριασμούς: Πάνω από 18,5 εκατ. λογαριασμοί με παιδική ποrνογραφία

Το Facebook είναι ένα ανεξέλεγκτο πεδίο δράσης, στο οποίο απαντώνται παιδεραστές, ρατσιστές και κάθε είδους παράνομοι. Ένας fake λογαριασμός μπορεί να λειτουργήσει για μήνες πριν εντοπιστεί.

Τα στοιχεία που έδωσε το ίδιο το Facebook είναι ενδεικτικά. Προς τιμήν της, η εταιρεία διέγραψε 3,2 δισ. λογαριασμούς από τον Απρίλιο έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Οι διαχειριστές έκριναν ότι οι λογαριασμοί ήταν fake ή είχαν άλλες επιδιώξεις.

Η πολιτική προπαγάνδα δεν είναι το μοναδικό που μπορεί να προκαλέσει ένα σύστημα χειραγώγησης μέσω της φρενίτιδας που επικρατεί παγκοσμίως για τα social media. Ίσως, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα, να είναι και το λιγότερο κακό.

Και αυτό διότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, εντοπίστηκαν και «σβήστηκαν» πάνω από 18,5 εκατ. λογαριασμοί, που είχαν περιεχόμενο με παιδική ποrνογραφία και άλλες αναρτήσεις που παραπέμπουν σε σeξουαλικά αδικήματα. Ο αριθμός είναι τεράστιος, αν σκεφτεί κανείς πόσο χρόνο καταναλώνει ένας έφηβος -ακόμα και στη χώρα μας- προκειμένου να κάνει περιήγηση στα social media και ιδιαίτερα στο Facebook.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως δεν είναι μόνο τα σeξουαλικά αδικήματα και οι ανώμαλοι. Για το ίδιο διάστημα (Απρίλιος-Σεπτέμβριος) διεγράφησαν πάνω από 11,4 εκατ. λογαριασμοί, λόγω μηνυμάτων μίσους και ιδιαίτερα ρατσισμού. Η αύξηση σε σύγκριση με τα στοιχεία του περασμένου εξαμήνου, ήταν μεγαλύτερη του 50%, γεγονός που ενδεχομένως να αποτυπώνει μία γενικότερη τάση του κόσμου. Αν επιβεβαιωθεί η συγκεκριμένη παρατήρηση, θα αποτελέσει ένα ακόμα ηχηρό καμπανάκι για την πορεία που έχει αρχίσει να χαράζει ο κόσμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.