ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εντοπίστηκε σφάλμα στην εφαρμογή WhatsApp το οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν χάκερς

Εντοπίστηκε σφάλμα στην εφαρμογή WhatsApp το οποίο θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν χάκερς

Ένα σφάλμα στο WhatsApp που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν χάκερς για να κλέβουν απόρρητα προσωπικά δεδομένα, εικόνες και μηνύματα από τα smartphones χρηστών, εντόπισαν ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Κι όπως επεσήμαναν, αν οι χρήστες δεν αντιμετωπίσουν τον ιό, θα μπορούσαν χάκερς να στείλουν ένα αρχείο βίντεο με κακόβουλο λογισμικό στον λογαριασμό των θυμάτων στο WhatsApp. Μέσω αυτού του βίντεο – εφόσον οι χρήστες το κατεβάσουν, το κάνει αυτόματα η εφαρμογή – μπορούν οι κυβερνοπειρατές να κλέψουν πληροφορίες από τη συσκευή.

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη ότι Χάκερ εγκατέστησαν εξ αποστάσεως λογισμικό κατασκοπίας σε κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές, εκμεταλλευόμενοι ένα ευάλωτο σημείο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp, που ανήκει στο Facebook, oι υπεύθυνοι λειτουργίας του WhatsApp , προσπάθησαν να ενημερώσουν αυτή τη φορά αποφεύγοντας τον… θόρυβο για το σφάλμα στο σύστημα. Κι όπως είπαν μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εκμεταλλεύτηκαν χάκερς για να κλέψουν δεδομένα. «Σ’ αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι επηρεάστηκαν χρήστες», είπε εκπρόσωπος του WhatsApp στο HackerNews. Το σφάλμα επηρεάζει το WhatsApp σ’ όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, περιλαμβανομένων των Android, iOS και Windows.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

H Facebook κάλεσε τους χρήστες να βεβαιωθούν ότι διαθέτουν την τελευταία εκδοχή της εφαρμογής στα κινητά τους και να θέσουν εκτός λειτουργίας το αυτόματα «κατέβασμα» φακέλων εικόνων και βίντεο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.