ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Δείτε πως μπορούν ξένοι να «κατεβάσουν» τις φωτογραφίες σας από το instagram

Δείτε πως μπορούν ξένοι να «κατεβάσουν» τις φωτογραφίες σας από το instagram

Ένα «κενό» ασφαλείας στο Instagram, έχει ως αποτέλεσμα, το προφίλ μας στο δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης να μην είναι και τόσο απόρρητο όσο πιστεύαμε.

To Instagram είναι το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο έχει καταφέρει να εκθρονίσει το Facebook από την κορυφή. Είναι όμως τόσο ασφαλές όσο πιστεύουμε;

Η απάντηση σύμφωνα με το Buzzfeed είναι όχι!

Οι φωτογραφίες και τα video δεν είναι τόσο απόρρητα όσο θέλουν οι χρήστες να πιστεύουν καθώς με έναν πολύ απλό τρόπο ο καθένας μπορεί να δει τα δεδομένα και να τα κατεβάσει στον υπολογιστή του!

Μάλιστα, αυτό ισχύει και για τα Instagram stories.

«Ένας απλό τρόπος είναι να κάνει ο χρήστης προβολή του κώδικα της σελίδας και απλά αν τραβήξει τις φωτογραφίες», τόσο απλά αναφέρει το BuzzFeed πως ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει τις φωτογραφίες μας και τα stories μας.
Βέβαια αυτό προϋποθέτει να μπει κάποιος στο προφίλ μας.

Από την πλευρά του το Instagram αναφέρει πως είναι ακριβώς το ίδιο με το να κάνει κάποιος printscreen.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως από το BuzzFeed επιμένουν πως είναι πολύ χειρότερο καθώς όποιος πάρει την φωτογραφία μας μπορεί να επέμβει άμεσα πάνω της, ακόμη και στις διαστάσεις της!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.