ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η χρονιά που άλλαξε για πάντα την τεχνολογία – Τα τρία σημαντικότερα γεγονότα

Η χρονιά που άλλαξε για πάντα την τεχνολογία – Τα τρία σημαντικότερα γεγονότα

Tα 90s έφεραν στη ζωή μας το ίντερνετ. Όλα άλλαξαν έκτοτε.

Κάθε μέρα μικρά επιτεύγματα άλλαζαν τον ψηφιακό και μη κόσμο και δόθηκε στους χρήστες η δυνατότητα του surfing!

To 1991 εμφανίστηκε το Linux και η πρώτη ιστοσελίδα – αυτή που ανέβασε online το CERN. «Φτιάχνω ένα δωρεάν λειτουργικό σύστημα (απλά για χόμπι, δεν θα είναι μεγάλο ούτε επαγγελματικό)», αυτό έγραψε ο Linus Torvalds στις 25 Αυγούστου. Το 1992 στάλθηκε το πρώτο γραπτό μήνυμα, αυτό που σήμερα αποκαλούμε SMS και το 1995 ήρθαν στη ζωή μας τα Windows!

To 1998 όμως μια σειρά από γεγονότα έφεραν την μεγάλη αλλαγή και την τεχνολογική επανάσταση! Η Apple λάνσαρε το νέο υπολογιστή της που μπορούσε να σερφάρει στο διαδίκτυο!

Η μηχανή αναζήτησης BackRub, θα μετονομαζόταν για να μετατραπεί σε εμπορική δραστηριότητα και να εκμεταλλευτεί επιχειρηματικά τον καινοτόμο αλγόριθμο που σέρβιρε πιο σχετικές απαντήσεις στις αναζητήσεις του κόσμου – όταν άλλαξαν όνομα στη μηχανή αναζήτησης έφτιαξαν το πιο γνωστό όνομα στον κόσμο αυτή τη στιγμή (μαζί με την Coca Cola!) – Google το είπαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

To 1998 εμφανίστηκε και ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο το οποίο λίγα χρόνια μετά ήταν ένα τεράστιο σούπερ μάρκετ. Ανήκε στον Τζεφ Μπέζος και λεγόταν Amazon.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.