ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτή είναι μπίζνα: Βγάζει 50.000 ευρώ ετησίως… ψιθυρίζοντας στο You Tube (βίντεο)

Αυτή είναι μπίζνα: Βγάζει 50.000 ευρώ ετησίως… ψιθυρίζοντας στο You Tube (βίντεο)

Τα ASMR βίντεο γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή στο YouTube και πληθαίνουν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι τους βοηθάνε να χαλαρώσουν, μετά από μια κοπιαστική και αγχωτική μέρα, και να κοιμηθούν.

Άλλοι, βέβαια, προτιμούν να πηδήξουν από κανένα παράθυρο από το να ψιθυρίζουν μέσα στα αυτιά τους, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό το ASMR, ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδικασία, στην οποία εισέρχεται το άτομο, και κατά την οποία βιώνει ένα ρίγος, μια αίσθηση μουδιάσματος στο δέρμα, που ξεκινά από το τριχωτό της κεφαλής και κινείται προς τα κάτω, στον αυχένα και στην άνω σπονδυλική στήλη.

Αυτό ακριβώς το ρίγος, που φέρνει χαλάρωση, στοχεύουν να σου προκαλέσουν όσοι κάνουν ASMR βίντεο, ξεφυλλίζοντας βιβλία, χτυπώντας τα δάχτυλά τους, κουνώντας πράγματα, βγάζοντας ακαταλαβίστικους ήχους ή -στην προκειμένη περίπτωση- ψιθυρίζοντας.

Με τον τρόπο που προκαλείται το ASMR, προσφέρει μια αίσθηση ευφορίας και προκαλεί ένα συνδυασμό θετικών συναισθημάτων, μέσω συγκεκριμένων οπτικοακουστικών ερεθισμάτων.

Όπως και να έχει, τα ASMR βίντεο ήρθαν για να μείνουν και μάλιστα, έχουν πολλά λεφτά, για όσους έχουν καταφέρει να γίνουν αρκετά δημοφιλείς μέσω αυτών.

Όπως, για παράδειγμα, η Lottie Fellows.

Η 20χρονη Βρετανίδα, φοιτήτρια λογιστικής και οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Μπαθ, έχει γίνει πια τόσο διάσημη με τα ASMR βίντεο που ανεβάζει στο κανάλι της στο YouTube, που βγάζει 50.000 ευρώ τον χρόνο από αυτά! Τα views κάθε της βίντεο ξεπερνούν τις 245.000, με την ίδια να μιλάει για το πώς «γνώρισε» το ASMR: «Θυμάμαι, στο σχολείο, κάποια στιγμή ο δάσκαλος διάβαζε κάτι ήρεμα στην τάξη. Τα λεγόμενά του και οι ήχοι του ξεφυλλίσματος των σελίδων του βιβλίου, μου προκάλεσαν μια ανατριχίλα στο κεφάλι και ήθελα να κοιμηθώ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.