Μρκ Ζάκερμπεργκ: «Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση σε ό,τι αφορά το επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο»

Μρκ Ζάκερμπεργκ: «Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση σε ό,τι αφορά το επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο»

Ο επικεφαλής της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δήλωσε το Σάββατο πως τάσσεται υπέρ μιας νομοθετικής ρύθμισης που θα προστατεύει τους χρήστες του Διαδικτύου από επιβλαβές περιεχόμενο, προσθέτοντας ότι η εταιρεία του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο μιας δομής, η οποία θα κινείται μεταξύ των υπαρχόντων μιντιακών και τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

«Πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει ρύθμιση σε ό,τι αφορά το επιβλαβές περιεχόμενο… Το ζήτημα είναι σε ποιο πλαίσιο θα γίνει η ρύθμιση αυτή», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκειας της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο δομές που πιστεύω ότι ο κόσμος εντάσσει τις υπάρχουσες εταιρείες – αυτή που αφορά στις εφημερίδες και τα υπάρχοντα Μ.Μ.Ε. κι εκείνη που προσιδιάζει στο μοντέλο των εταιρειών τηλεπικοινωνιών», τόνισε ο ίδιος, σύμφωνα με το Reuters.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι εμείς [ενν. το Facebook] θα πρέπει να βρισκόμαστε κάπου ανάμεσα σε αυτές τις δύο δομές», πρόσθεσε ο ισχυρός άνδρας του Facebook.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.