Η εφαρμογή βιντεοκλήσεων Zoom έστελνε κατά λάθος τις συνομιλίες σας στην… Κίνα

Η εφαρμογή βιντεοκλήσεων Zoom έστελνε κατά λάθος τις συνομιλίες σας στην… Κίνα

H Zoom παραδέχθηκε ότι κατά λάθος διοχέτευσε κάποια από τα δεδομένα της μέσω Κίνας, σε ένα ακόμα συμβάν που θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν πλέον εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι για να παρακάμψουν την κοινωνική και εργασιακή απομόνωση λόγω του κορωνοϊού.

Η εταιρία που έχει έδρα την Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια – και το προϊόν της χρησιμοποιείται ακόμα και από τον Βρετανό πρωθυπουργό για κυβερνητικές τηλεδιασκέψεις – είπε πως μερικές συναντήσεις μεταξύ μη-Κινέζων χρηστών ενδεχομένως να ήταν δυνατόν «να συνδέονται με συστήματα στην Κίνα ενώ κανονικά δε θα έπρεπε».

Η εταιρεία είπε ότι επέτρεψε κατά λάθος σε αρκετές κλήσεις να περάσουν από τα Κινεζικά κέντρα δεδομένων που διαχειρίζεται, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αύξηση της κίνησης στην εφαρμογή καθώς η μια μετά την άλλη οι χώρες έπαιρναν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και έκλειναν ολόκληροι τομείς της οικονομίας.

Η Zoom διαβεβαιώνει ότι τώρα το πρόβλημα έχει λυθεί, και ότι σε καμιά στιγμή δεν διακυβέυτηκε η ασφάλεια κυβερνητικών συνομιλιών. Η εταιρεία έχει ισχυρή παρουσία στην Κίνα με 700 εργαζομένους – σε μια προσπάθεια να κρατήσει χαμηλά το κόστος της εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέσα στη διάρκεια της εβδομάδας διαβεβαίωνε ότι οι συνομιλίες «δεν βγαίνουν» από τα σύνορα και οι διεθνείς συνομιλίες μείνουν στη χώρα αυτού που κάνει host, καλεί δηλαδή την τηλεδιάσκεψη. Ωστόσο το βράδυ υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.