ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έρχεται το πιο γρήγορο ίντερνετ: Θα κατεβάζουμε 1.000 ταινίες HD σε μόλις ένα δευτερόλεπτο

Έρχεται το πιο γρήγορο ίντερνετ: Θα κατεβάζουμε 1.000 ταινίες HD σε μόλις ένα δευτερόλεπτο

Πως θα σας φαινόταν να κατεβάζετε έως και 1.000 ταινίες HD σε μόλις ένα δευτερόλεπτο; Αυστραλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι έχουν φτιάξει μια συσκευή η οποία θα σας δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Ίντερνετ από… άλλον πλανήτη αναμένεται να έχουμε τα επόμενα χρόνια!

Αυστραλοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι έχουν φτιάξει μια συσκευή, η οποία «τρέχει ταχύτητες διαδικτύου που ούτε καν είχαμε φανταστεί -και η οποία συσκευή θα επιτρέπει στους χρήστες να κατεβάζουν έως και 1.000 ταινίες HD σε μόλις ένα δευτερόλεπτο!

Αυτήν τη στιγμή το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας «δίνει» στους χρήστες 44,2 terabits ανά δευτερόλεπτο. Ήδη, δηλαδή, είναι πάρα πολύ γρήγορο. Η νέα συσκευή, ωστόσο, θα είναι ένα εκατομμύριο φορές πιο γρήγορη!

Σύμφωνα με τον Independent, η ομάδα από πανεπιστήμια της Αυστραλίας -Monash, Swinburne και RMIT- χρησιμοποίησε ένα οπτικό τσιπ «micro-comb», που περιέχει εκατοντάδες λέιζερ υπέρυθρων για τη μεταφορά δεδομένων μέσω της υπάρχουσας υποδομής επικοινωνιών στη Μελβούρνη.

Επικεφαλής της έρευνας ήταν οι Δρ Bill Corcoran του Πανεπιστημίου Monash, ο Arnan Mitchell του RMIT και ο καθηγητής του Swinburne David Moss. Ο Mitchell εξήγησε ότι η μελλοντική φιλοδοξία του έργου είναι να κλιμακώσει τους τρέχοντες πομπούς από εκατοντάδες gigabyte ανά δευτερόλεπτο σε δεκάδες terabyte ανά δευτερόλεπτο χωρίς να αυξήσει το μέγεθος, το βάρος ή το κόστος.

Όπως τόνισε: «Μακροπρόθεσμα ελπίζουμε να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένα φωτονικά τσιπ, που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την επίτευξη αυτού του είδους ρυθμού δεδομένων σε υπάρχοντες συνδέσμους οπτικών ινών, με ελάχιστο κόστος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρχικά, αυτά θα ήταν ελκυστικά για επικοινωνίες εξαιρετικά υψηλής ταχύτητας μεταξύ κέντρων δεδομένων. Ωστόσο, θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι αυτή η τεχνολογία θα είναι αρκετά χαμηλού κόστους και συμπαγής, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εμπορική χρήση από το ευρύ κοινό σε πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.