ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δανία: Έφτιαξαν ρομπότ που θα κάνει… τεστ για τον κορωνοϊό!

Δανία: Έφτιαξαν ρομπότ που θα κάνει… τεστ για τον κορωνοϊό!

Στη «μάχη» με τον κορωνοϊό επιστρατεύεται και η τεχνολογία, καθώς Δανοί επιστήμονες κατασκεύασαν ένα ρομπότ το οποίο θα διεξάγει τεστ για τον κορωνοϊό.

Δανοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα ρομπότ ικανό να διεξάγει τεστ για τη νόσο COVID-19, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας.

Χρησιμοποιώντας έναν βραχίονα μιας χρήσης, φτιαγμένο από τρισδιάστατο εκτυπωτή, το ρομπότ παίρνει δείγμα με μπατονέτα και στη συνέχεια τοποθετεί το δείγμα σε δοχείο, όπως εξήγησε το ερευνητικό εργαστήριο.

«Οι ερευνητές της ρομποτικής έχουν αναπτύξει το πρώτο πλήρως αυτόματο ρομπότ στον κόσμο, ικανό να εκτελεί επιχρίσματα λαιμού για την COVID-19, έτσι ώστε οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας να μην εκτίθενται στον κίνδυνο μόλυνσης» ανέφερε το πανεπιστήμιο σε δήλωσή του.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένα ρομπότ-πρότυπο, αλλά ένα μοντέλο προς ευρεία χρήση βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή, δήλωσε ο επικεφαλής του πρότζεκτ στο AFP.

«Υπάρχουν προοπτικές για την ανάπτυξη ενός ρομπότ για επίχρισμα λαιμού, έτσι ώστε τα ρομπότ να μπορούν να αναλάβουν τις εργασίες δειγματοληψίας λαιμού τόσο σε σχέση με την COVID-19 όσο και σε όλους τους μελλοντικούς ιούς» αναφέρει η ίδια δήλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Απρίλιο ερευνητές στη Σιγκαπούρη έφτιαξαν ένα ρομπότ που βοηθούσε τους εργαζόμενους στην απολύμανση των χώρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.