ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τι «κρύβεται» πίσω από το δαγκωμένο μήλο της Apple

Τι «κρύβεται» πίσω από το δαγκωμένο μήλο της Apple

Η Apple θεωρείται κυρίαρχη εταιρία τεχνολογίας, με εκατοντάδες εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς, που πάντα θέλουν να μάθουν το… κάτι παραπάνω. Υπάρχουν πολλά «μυστικά» που πρώην υπάλληλοί της έχουν αποκαλύψει, αν και η ίδια η εταιρία δεν τα έχει ούτε επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει.

Ένα από αυτά είναι για ποιο λόγο η αμερικάνικη πολυεθνική εταιρία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, έχει για λογότυπο ένα δαγκωμένο μήλο. Οι ιστορίες, που έχουν ακουστεί κατά καιρούς είναι πολλές, η επικρατέστερη όμως έχεις τις «ρίζες» της στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επιλογή του δαγκωμένου μήλου έγινε ως φόρος τιμής στον Άλαν Τούρινγκ, έναν σπουδαίο επιστήμονα που έθεσε τις βάσεις για τους σύγχρονους υπολογιστές. Ο Άγγλος μαθηματικός, καθηγητής της λογικής, κρυπτογράφος και θεωρητικός βιολόγος, ο οποίος θεωρείται «πατέρας της επιστήμης υπολογιστών», διεκπεραίωσε έρευνες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και έλυσε κωδικούς-γρίφους των Γερμανών.

Ωστόσο, το 1954 βρέθηκε αντιμέτωπος με τη φυλακή και ποτέ δεν αναγνωρίστηκε η δουλειά του. Αντιμετωπίζοντας ψυχολογικά προβλήματα αυτοκτόνησε με ένεση δηλητηρίου που έκανε σε ένα μήλο και στη συνέχεια το έφαγε. Λέγεται πως βρήκε αυτόν τον τρόπο γιατί από μικρός αγαπούσε το παραμύθι «Η Χιονάτη και εφτά νάνοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλες θεωρίες αναφέρουν πως το μήλο αντιπροσωπεύει τη γνώση και για αυτό επιλέχθηκε. Η δε δαγκωνιά (bite, στα αγγλικά) συμβολίζει το byte, δηλαδή τη μονάδα μέτρησης ποσότητας πληροφορίας στα υπολογιστικά συστήματα. Ο γραφίστας Ρομπ Γιάνοφ, ο οποίος επιμελήθηκε το λογότυπο της Apple που καθιερώθηκε και υπάρχει μέχρι σήμερα, αναφέρει από την πλευρά του πως ουδέποτε έλαβε ξεκάθαρες οδηγίες από το Στιβ Τζομπς και η δαγκωνιά σχεδιάστηκε απλώς για λόγους κλίμακας, ώστε να φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι μήλο κι όχι κεράσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.