Η Amazon υποχρεώνει τους υπαλλήλους της να διαγράψουν το TikTok από τα κινητά τους

Η Amazon υποχρεώνει τους υπαλλήλους της να διαγράψουν το TikTok από τα κινητά τους

Η Amazon αναγκάζειτους υπαλλήλους της να διαγράψουν την κινεζική εφαρμογή TikTok από τα κινητά τους, με το επιχείρημα ότι κρύβει “κινδύνους ασφαλείας”.

«Λόγω κινδύνων ασφαλείας, η εφαρμογή TikTok δεν επιτρέπεται πλέον σε φορητές συσκευές που έχουν πρόσβαση στο εταιρικό μέιλ. Αν διαθέτετε TikTok στη συσκευή σας, πρέπει να το αφαιρέσετε έως τις 10 Ιουλίου (σ.σ. χθες δηλαδή), ώστε να διατηρήσετε την πρόσβαση μέσω κινητού στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του Amazon» αναφέρει το μέιλ της εταιρείας στους υπαλλήλους της.

Το TikTok, πάντως, απάντησε πως δεν κατανοεί τις ανησυχίες της Amazon: «Εξακολουθούμε να μην κατανοούμε τις ανησυχίες τους. Είναι ευπρόσδεκτος ο διάλογος ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα όποια θέματα ενδεχομένως έχουν και να επιτρέψουν στη ομάδα τους να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην κοινότητά μας», τονίζεται από την ByteDance με έδρα το Πεκίνο, που δημιούργησε το TikTok για κοινά εκτός Κίνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από λίγο καιρό, θυμίζουμε, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Μάικ Πομπέο, υποστήριξε πως η εφαρμογή χρειάζεται περαιτέρω έλεγχο για τις πολιτικές δεδομένων και ιδιωτικότητάς της, ακριβώς γιατί η έδρα της βρίσκεται στην Κίνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.